Witam wszystkich.
Mam pytanie mój silnik to 1.4 ABD. Sprawa dotyczy odmy. Jeden przewód taki gruby co dochodzi do wtrysku jak w niego dmuchne to słysze jak powietrze dochodzi do silnika. Ten drugi cieńki co dochodzi do pokrywy zaworów jak w niego dmuchne to nic zachowuje sie jak by był zapchany. I tu moje pytanie czy tak ma być.
Jeszcze jedno pytanie sprawa dotyczy parowania z korka wlewu oleju. Gdy go odkręce bardzo mocno paruje i jest dużo wody i mazi nawet pod całym deklem. Dodam że uszczelka pod głowicą była wymieniana dwa dni temu. Mechanik mówi mi że to wina jazdy na gazie. Czy to prawda ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
klimdan napisał(a):Mechanik mówi mi że to wina jazdy na gazie. Czy to prawda ?
zapytaj sie go czy wacha gaz..
http://www.golf3.pl/topics9/biala-maz-p ... ht=majonez
-

K@mil - POMOCNIK

Ten cienki wężyk powinien być drożny,przeczyść najlepiej całą odmę razem z tym wężykiem i puchą z tyłu silnika .Jak odpalisz samochód i zdejmiesz ten wężyk przy pokrywie zaworów to zobacz cz Ci ''pyrka'' z tego cypla,on może też być zapchany od tej mazi
-

kermid - Badacz tematu
Witam ponownie i dziękuję za odpowiedzi.
Sprawa jest rozwiązana przyczyną tej dużej ilości mazi oraz bardzo mocnego parowania oraz dużych ilości kropel wody pod pokrywą zaworów była właśnie odma. Tak była zapchana że nie było drożności na tym cieńkim wężyku. Nie wiem co to było ale przypominało błoto. Po udrożnieniu odmy i przejechaniu około 100 km wszystkie objawy zniknęły woda, parowanie a nawet maź. Także myśle, że uszczelka też była wymieniana niepotrzebnie.
Jeszcze raz dziękuje i temat uważam za zamknięty.
Sprawa jest rozwiązana przyczyną tej dużej ilości mazi oraz bardzo mocnego parowania oraz dużych ilości kropel wody pod pokrywą zaworów była właśnie odma. Tak była zapchana że nie było drożności na tym cieńkim wężyku. Nie wiem co to było ale przypominało błoto. Po udrożnieniu odmy i przejechaniu około 100 km wszystkie objawy zniknęły woda, parowanie a nawet maź. Także myśle, że uszczelka też była wymieniana niepotrzebnie.
Jeszcze raz dziękuje i temat uważam za zamknięty.
- klimdan
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)