Witam,
Mam dość ciekawy problem, otóż golf 3 zapala na benzynie i LPG a następnie gaśnie. Dodatkowo na desce rozdzielczej po przekręceniu kluczyka nie zapalają się żądne kontrolki następuje to dopiero przy rozruchu silnika. Raz udało mi się odpalić silnik na LPG więc z mechanicznego punktu widzenia wszystko wydaje się dobre. Proszę o pomoc
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
jaka instalacja lpg?
auto gasnie na bezynie?
prawdopodobnie zle ustawiona dawka lpg
zapchany filterek czy inne dziadostwo
niewiem jak długo masz instalacje ale warto odwiedzic na początek gazownika
z kontrolkami nie pmoge cos gdzie snie ztyka
auto gasnie na bezynie?
prawdopodobnie zle ustawiona dawka lpg
zapchany filterek czy inne dziadostwo
niewiem jak długo masz instalacje ale warto odwiedzic na początek gazownika
z kontrolkami nie pmoge cos gdzie snie ztyka

Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Wczoraj rozebrałem obudowę kierownicy. Po zwarciu przewodów na kostce od stacyjki (czerwony i czarny) kontroli zaczęły świecić, wziołem wszystko wyczyściłem i zasmarowałem (uwaga na czerwony przewód). Obecnie samochód odpala bez problemu. Jaka kombinacja połączenia przewodów na kostce doprowadziła by do odpalenia samochodu bez używania kluczyka?
- niktwielki
- Berbeć
Czerwony i czarny to zapłon a prawdopodobnie uruchomienie rozrusznika następuje za pomocą kabelka czerwono-czarnego. Jeszcze rozruchu z kabelków nie testowałem ale jak się znów coś ........ to z pewnością będę próbował i napisze jak w rzeczywistości jest.
- niktwielki
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)