Witam!
Panowie jest problem i to duzy.
Mianowicie po odpaleniu samochodu na PB obroty skaczą od 1500 do 600. Ale nie gaśnie. Po przerzuceniu na gaz trzyma obroty ponad 1500. Cały czas. Samochód jeździ normalnie przyspiesza tylko problem z obrotami. Jak myślicie co może być tego powodem?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jak to zdiagnozować?
[ Dodano: 2013-09-15, 18:47 ]
Ogolnie to jak dzisiaj rozebralem cały uklad wtryskowy bo musialem zmienić gumę pod ukladem wtryskowym to zauwazyłem że klapka przepustnicy tak jakby nie domykała się do końca. Delikatnie była uchylona. Nie była w pozycji |--|, tylko 2 milimetry w skosie. Wyglada tak jakby krokowiec za bardzo się wysunął i blokował.
[ Dodano: 2013-09-15, 18:47 ]
Ogolnie to jak dzisiaj rozebralem cały uklad wtryskowy bo musialem zmienić gumę pod ukladem wtryskowym to zauwazyłem że klapka przepustnicy tak jakby nie domykała się do końca. Delikatnie była uchylona. Nie była w pozycji |--|, tylko 2 milimetry w skosie. Wyglada tak jakby krokowiec za bardzo się wysunął i blokował.
- Spoksik
- Czytacz
Ach mój błąd
. Spróbuj wymienić silniczek krokowy. Lub zrób tak: przeczyść styki i sprawdź czy nastąpiła poprawa.
Jak nie pomoże to tylko wymiana no nowy.
. Spróbuj wymienić silniczek krokowy. Lub zrób tak: przeczyść styki i sprawdź czy nastąpiła poprawa.
Jak nie pomoże to tylko wymiana no nowy.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Spoksik, milion tematów o takich problemach z silnikiem na wtrysku jednopunktowym jest. Próbujesz resetu ECU, kontrolujesz szczelność podstawki pod wtryskiem, i dopiero w następnej kolejności myślisz o nastawniku przepustnicy (tzw silniczek krokowy). Wówczas może pomóc diagnoza VAG ale rzadko lub podmiana na sprawny - ale trochę w ciemno bo 100 procentowej możliwości zdiagnozowania niema.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)