Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Obroty silnika na biegu jałowym
Mam problem z obrotami silnika na biegu jałowym, obroty sięgają jakies 300-400 obrotów i dusi go i np:światła mijania przygasają, a czasem i silnik zdusi. Przepustnica była wymieniana, poduszeczka pod przepustnicą też. I dzieje się tak na gazie i na benzynie. Co to jest? Czy jest to możliwe że świece i to z czterema takimi kablami po prawej co daje zasilanie ma aż taki wpływ na równość chodzenia silnika?
Akro!!!
-

Skoksowany - Berbeć
Nie napisałeś modelu silnika dlatego w temacie cisza...
Zrób reset ECU - odłącz klemę plusową na przynajmniej 15 minut, potem po podłączeniu klemy uruchom ZIMNY silnik i nie tykając pedału gazu, czekaj aż włązy się wentylator. Po takim zabiegu silnik złapie nowe nastawy i powinno być ok.
Zrób reset ECU - odłącz klemę plusową na przynajmniej 15 minut, potem po podłączeniu klemy uruchom ZIMNY silnik i nie tykając pedału gazu, czekaj aż włązy się wentylator. Po takim zabiegu silnik złapie nowe nastawy i powinno być ok.
-

prezesik - Members
- Poldek
- Fanatyk
Jeżeli wygląda tak samo to będzie pasować, ale w dwójkach tez były wtryski starsze sterowane podciśnieniem.
-

Radekb351 - Gaduła
wymieniałeś silnik krokowy razem z przepustnicą czy stary wsadziłeś
najprawdopodobniej będzie to jego wina mogę się założyć że po podłączeniu do komputera ci pokaże błąd G127
miałem to samo
najprawdopodobniej będzie to jego wina mogę się założyć że po podłączeniu do komputera ci pokaże błąd G127
miałem to samo- PabloSBT
- Members
Witam, borykam sie z problemem trzymania obrotów po zapaleniu bez względu czy auto jest na benzynie czy przełączone na gaz. Przed remontem silnika musiałem odczekać gdzieś ze 3 minuty "trzymając gaz" na 1000obr, po tym zabiegu auto samo trzymało obroty. Po remoncie jest jeszcze gorzej
. Świece były wymieniane przy okazji. Co to może być? silnik krokowy? silnik w samochodzie 1,8.
. Świece były wymieniane przy okazji. Co to może być? silnik krokowy? silnik w samochodzie 1,8.- Piechotka
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)