Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
sekwencja jest montowana w samochodach z wielopunktowym wtryskiem paliwa kolega luki ma jedno punktowy wtrysk paliwa więc ma instalacje 2giej generacji a nie sekwencje 

- PabloSBT
- Members
cichy napisał(a):na jakiej podstawie stwierdziles ze kolega ma sekwencje drugiej generacji?
po tym ze ma silnik na jednopunkcie i po opisie działania instalacji
PabloSBT napisał(a):paliwa więc ma instalacje 2giej generacji a nie sekwencje
dużo gazowników mówi wlasnie na ta sekwencja 2generacji ale ok zeby bylo poprawnie Instalacja 2 generacji
-

K@mil - POMOCNIK

K@mil napisał(a):na jakiej podstawie stwierdziles ze kolega ma sekwencje drugiej generacji?
po tym ze ma silnik na jednopunkcie i po opisie działania instalacji
pogrążasz się coraz bardziej.
sekwencja, a tym bardziej druga jej generacja to po jednym wtryskiwaczu na każdy cylinder i w przypadku pierwszego typu w fazie lotnej a w przypadku drugiego typu w fazie ciekłej.
Stwierdziłeś że kolega ma sekwencje drugiej generacji czyli bardzo rzadki i kompletnie nieudany system wtrysku gazu w fazie ciekłej. W takim wypadku kolega musi podjechać do gazowników a oni zrobią korektę programu i po problemie.
Kolega Luki na całe szczęście ma instalacje podciśnieniową a nie sekwencyjną (tym bardziej drugiej generacji) i w zależności czy ma podciśnieniową pierwszej generacji czy drugiej uzależnione jest dalsze właściwe postępowanie w sprawie stożka.
K@mil, nie wprowadzaj ludzi w błąd
-

cichy - Czytacz
K@mil może przejęzyczył się i miał na myśli instalację II generacji,
a dla sekwencyjnego wtrysku LPG w fazie ciekłej proponuję trzymać się nazwy instalacja LPG V-tej generacji a nie sekwencja II-generacji, nie będzie nieporozumień
a dla sekwencyjnego wtrysku LPG w fazie ciekłej proponuję trzymać się nazwy instalacja LPG V-tej generacji a nie sekwencja II-generacji, nie będzie nieporozumień
- pablomed
- Members
Ja tylko tak slyszałem, nie jestem gazownikiem zeby wiedzieć wszystko (nawet oni nie wiedzą czasem wszystkiego) a tych instalacji jest tyle ze nie trzeba wiedziec wszystkiego, mi do zycia wystarcza podstawowe informacje tak jak ta ze napewno to instalacja 2gen... Dobrze ze sa ludzie którzy wiedzą wiecej i potrafią wytłumaczyć ja to cenie ... pzdr.
-

K@mil - POMOCNIK

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)