Nowy Reduktor czy zresetowac komputer?
Oraz mam pytanie dodatkow ekiedy nalezy resetowac komputer po kazdej regulacji jak to jest?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
AdrianGolf3 napisał(a):Nowy Reduktor czy zresetowac komputer?
o ma wymiana??? reduktora do resetu ECU?
Napisz jaki masz problem itd i itp i przede wszystkim w awatarze podaj kod silnika

-

pietrasiak2 - Members
Problem miałem bo na starym palił mi 13,5l / 100km był zuzyty na maxa regeneracja sie nie udała kupiłem nowy i wymieniłem, nie znam sie i sie zastanawiam czy trzeba resetowac komputer. Jestem nowy Mam golfa 3 1,6 Moj pierwszy pojazd 

- AdrianGolf3
- Czytacz
Teraz rozumiem.Jak wymieniłeś reduktor to po wymianie przydała by się regulacia instalacji LPG . O resecie sterownika LPG nie słyszałem tu musi gazownik zadzialać.
Co do resetu ECU to możesz oczywiście zrobić ale pomoże to tylko przy jeździe na PB , no i do (może?) dokładniejszej regulacji LPG
[b]Pamiętaj o takiej zasadzie
/b]
Zeby auto prawidłowo pracowało na LPG to musi być sprawne na PB

Co do resetu ECU to możesz oczywiście zrobić ale pomoże to tylko przy jeździe na PB , no i do (może?) dokładniejszej regulacji LPG
[b]Pamiętaj o takiej zasadzie
/b]
Zeby auto prawidłowo pracowało na LPG to musi być sprawne na PB

-

pietrasiak2 - Members
Dzieki
Tak regulacja była palił 13,5l na 100 i sprawdzałem parownik nie dos ze w srodku był zasyfiony to membrana byla tak sztywna ze nie dało sie jej prawie ruszyc xd
Tak regulacja była palił 13,5l na 100 i sprawdzałem parownik nie dos ze w srodku był zasyfiony to membrana byla tak sztywna ze nie dało sie jej prawie ruszyc xd- AdrianGolf3
- Czytacz
AdrianGolf3, Kolego jaki masz kod silnika?Ile ci pali benzyny?,bo jak dużo ci pali benzyny(dużo to ponad 10 jak na silnik 1,6),to będzie jeszcze więcej palił lpg.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Jesli byla regeneracja parownika to według mnie nie ma sensu kupowac nowego bo wszystko co sie zuzywa przy regeneracji musialo zostac wymienione. Jak filtr gazu? Filtr powietrza masz normalny czy stożek? Przy zakładniu zestawu naprawczego nalezy wymienic filtr powietrza oraz gazu i wtedy udac sie na regulacje. Mi palił bardzo duzo na krotkich dystansach jak miałem stozek.
VW Jest Bogiem, Predkosc nalogiem, Turbo zabawa a rozwaga podstawa...
-

rav7 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)