Witam.
Od niedawna mam problem ze swoim golfikiem a mianowicie jak jest zimny to samochodzik zarówno na benzynie jak i na gazie pracuje w miare. Jak się ssanie wyłączy zaczynają być problemy, na gazie jeszcze jakoś nie gaśnie ale obroty falują w granicach 700-800 obrotów natomiast na benzynie falowanie jest znacznie większe 500-800 obrotów aż w końcu zgaśnie.I tak jest cały czas na ciepłym silniku. Filtr powietrza nowy czujnik temperatury też. Zauważyłem, że jak wyjmę tą rurę od filtra powietrza i ją troche zatkam ręką to obroty się poprawiają ale jak puszcze samochód gaśnie. Krokowy chyba dobry bo trzpień się wysuwa i chawa.
Proszę o pomoc i dziękuję.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Witam ponownie mam jeszcze jedno pytanie czy jest się w stanie samemu wyregulować przepustnice, chodzi mi o tą śrubke co jest między trzpieniem krokowca a tym plastikiem od linki gazu ,troszke nią pokręciłem i chciałem teraz jakos przywrócić to wszystko.
Dziękuje
Dziękuje
- klimdan
- Czytacz
klimdan, najlepiej to jest tak że jak silnik chodzi i już jest rozgrzany tzn ssanie się wyłączy to śrubkę ustawia się tak żeby nie dotykała do trzpienia krokowca tzn ma być minimalny luz...a co do Twoich problemów z obrotami to po raz kolejny na tym forum piszę że w ogromnej ilości przypadków za falowanie i tp problemy z obrotami winę ponosi lewe powietrze więc poszukaj o tym trochę na forum bo było to opisywane
-

mani51 - Members
Uszczelniłem co się da cały wtrysk i nawet te cienkie przewody wymieniłem od wtrysku. Jeżeli chodzi o wyregulowanie to mam to robić na zapalonym czy zgaszonym silniku. Próbowałem przed chwilą na zapalonym i gdy wykręcałem to śrubke to trzpień krokowca dotknął obudowy śruby nie zrobiło się ani trochę luzu, może coś robię źle?
- klimdan
- Czytacz
klimdan, ja coś namieszałem z tą regulacją
Podaj mi na PW swojego maila to Ci przyślę książkę w pdf'ie i tam jest opisane (strona 50) jak to wyregulować ale to wygląda na większą robotę i wole tego swoimi słowami nie przekazywać...chyba że znajdzie się ktoś kto to ładnie tu opisze 
Podaj mi na PW swojego maila to Ci przyślę książkę w pdf'ie i tam jest opisane (strona 50) jak to wyregulować ale to wygląda na większą robotę i wole tego swoimi słowami nie przekazywać...chyba że znajdzie się ktoś kto to ładnie tu opisze 
-

mani51 - Members
No nie trzeba pare minut temu ściągnąłem tą książkę i już wiem o co chodzi ale dziękuję. No jutro zobacze co sie poprawiło, ustawiłem tą przepustnice jak pisało w książce, jeszcze raz uszczelniłem silikonem cały wtrysk jedynie do czego mogęsię przyczepić to do takiego grubszego gumowego przewodu co przychodzi na dół wtrysku. Są tam dwa jeden cienki a drugi właśnie ten grubszy.Z tego co zauważyłem to idzie on do takiego niebieskiego zaworu a ten z kolei o filtra węglowego. Jak go wezme do buzi i pociągnę to normalnie zasysam powietrze i nie wiem czy tak ma być czy nie.
[ Dodano: 2008-12-31, 13:44 ]
Witam
Problem rozwiązany, uszkodzony był właśnie ten niebieski zaworek co szedł do filtra węglowego po jego wymianie obroty prawie idealne.
[ Dodano: 2008-12-31, 13:44 ]
Witam
Problem rozwiązany, uszkodzony był właśnie ten niebieski zaworek co szedł do filtra węglowego po jego wymianie obroty prawie idealne.
- klimdan
- Czytacz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)