Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
niechce odpalać silnik
Witam, byłem ostatnio u mechanika, żeby wymienił mi poduszkę pod wtryskiem bo były skoki obrotów, to zrobił jest w porządku, podregulował mi troszkę gaz, teraz nie mogę go odpalać! długo kręci, a w momencie gdy już odpali trzeba mu depnąć aby nie zgasł. Czy może być za mała dawka gazu ustawiona? tu pojawia się ten problem bo przecież odpalam go na benzynie. Co jest grane? podpowie mi ktoś?
Dla słabych klęska, dla cierpliwych nadzieja, dla upartych zwycięstwo!
- bzy_mar
- Czytacz
ja bym pojechał najpierw na komputer z min, bo może to robić jakiś czujni (czujnik temp. cieczy lub hall)
-

marcinkoz2910 - Members
za załączanie ssana jest odpowiedzialny między innymi czujnik temperatury cieczy... może to on szaleć...
-

marcinkoz2910 - Members
Na kompie wykazało czujnik halla, a gość powiedział, że to jest taki fabryczny błąd w tej linii produkcyjnej tego golfika, ale jadę jeszcze raz do niego i mu napomnę jeszcze raz o tym i niech zbada ten temat dokładniej, narazie dzięki. Pozdrawiam.
[ Dodano: 2008-08-24, 12:09 ]
A to że ssanie się nie załącza to może być walnięty silniczek krokowy? Bo on jest ponoć dobry u mnie.
[ Dodano: 2008-08-24, 12:09 ]
A to że ssanie się nie załącza to może być walnięty silniczek krokowy? Bo on jest ponoć dobry u mnie.
- bzy_mar
- Czytacz
może być ale jak by był walniety to by obroty szalały... a co do halla to bym pomyślał nad wymianą...
-

marcinkoz2910 - Members
z czujnikiem halla w 1.6 jest tak ze obroty moga szalec ale zazwyczaj on sobie gasnie kiedy chce i jest problem z opalaniem i tak co roz a czujnik temp ma wlasnie to ze moga szalec obroty bo zle czyta temp. i dopiera zla mieszanke wtedy. Ja mam 1.8 ale u mnie tez falowaly obroty czasem mialem 1100 a czasem 700 po wymianie czujnika jest ok. Nawet mozna rzec ze ksiazkowo. Czujnik wiele nie kosztuje jakies 20zl 

-

uli - Badacz tematu
I tak dokładnie zrobię, kupię ten czujnik i sobie wymienię, bo jak obserwuje to widać jakby dostawał za małą mieszankę i on gaśnie, narazie dzięki, odezwę sie jak coś spróbuję zrobić w tym temacie. 

- bzy_mar
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)