Posiadam golfa 3 silnik 1,4 ABD + LPG. Mój problem jest następujący, na postoju gdy silnik jest zimny, samochód w benzynie jak i na gazie pracuje dobrze, nie gubi obrotów (troszkę faluje), podczas jazdy gdy silnik robi się ciepły jest już coraz gorzej, gubi obroty tak jak by miał obciążenie, przy 80 stopniach silnika, w gazie gaśnie, traci moc i nie wiem co się dzieje, na benzynie trochę lepiej jest bo nie gaśnie ale spada nawet do 500 obrotów choć zdarzyło się parę razy że zgasł. Nie wiem co się dzieje, mój kolega jako "świeży" mechanik, mówi że czas na zmianę kabli i świec, czy to jest możliwe, że przez świece i kable podczas jazdy silnik po prostu gaśnie? Oczywiście gaśnie jak hamuję bez wrzuconego biegu. Na postoju przy 80 stopniach na benzynie jeszcze jako tako pracuje w miarę równo ale w gazie się strasznie zamula.
P.S. Każdy kabel od świecy jest inny, a z jednej świecy idą małe piorunki.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
zmien kable i swiece ja mialem w hyundiu ostatnio taki problem i po zmianie kabli ustalo
tylko przy inst gazowej nie kupuj najtanszych kabli bo po miesiacu bedzie to samo kupuj kable od 100zl w gore boschowskie kup jest dobry stosunek ceny do jakosci
tylko przy inst gazowej nie kupuj najtanszych kabli bo po miesiacu bedzie to samo kupuj kable od 100zl w gore boschowskie kup jest dobry stosunek ceny do jakosci
Moje VWozidelko
> moj-golf/mkiii-dawidjg-recaro-projektory-gwint-borbet-t-t40840.html
> moj-golf/mkiii-dawidjg-recaro-projektory-gwint-borbet-t-t40840.html-

DawidJG - Badacz tematu
no kable zmieniaj na biegu zeby do jakiejs zwary i pozaru nie doszlo
Moje VWozidelko
> moj-golf/mkiii-dawidjg-recaro-projektory-gwint-borbet-t-t40840.html
> moj-golf/mkiii-dawidjg-recaro-projektory-gwint-borbet-t-t40840.html-

DawidJG - Badacz tematu
najpierw musisz zrobić porządek z tymi kablami do lpg musi być sprawny układ zapłonowy jeśli wymienisz kable i dalej to samo będzie to stawiam na czujnik halla mi też na gazie najpierw gasł przy zmianie biegów (tylko jak był zagrzany) i tracił moc jak był ciepły
bo uciekały zapłony po wymianie czujnika halla samochód lata nie zależnie od temperatury silnika
cały czas tak samo ciągnie, dobrze by było sprawdzić go na Vagu czy nie ma błędu czujnika halla ale jak nie znasz nikogo kto ma VAGA i musiał byś jechać do warsztatu to według mnie lepiej kupić używany aparat zapłonowy i go wymienić w całości
ja tak zrobiłem dałem 100 zł i sam wymieniłem aparat 5 min roboty
tylko najpierw trzeba spisać nr z aparatu 
bo uciekały zapłony po wymianie czujnika halla samochód lata nie zależnie od temperatury silnika
cały czas tak samo ciągnie, dobrze by było sprawdzić go na Vagu czy nie ma błędu czujnika halla ale jak nie znasz nikogo kto ma VAGA i musiał byś jechać do warsztatu to według mnie lepiej kupić używany aparat zapłonowy i go wymienić w całości
ja tak zrobiłem dałem 100 zł i sam wymieniłem aparat 5 min roboty
tylko najpierw trzeba spisać nr z aparatu 
- PabloSBT
- Members
Sorry że tak długo, ale tak wyszło;) Wina świec i kabli była oczywiście;) Możliwe że tylko na chwilę to znikło ale na dzień dzisiejszy jest elegancko. Moc wróciła równo chodzi i przestał dużo palić, 150 km za 25 zł zrobiłem w LPG więc uważam że ta operacja zakończona jest sukcesem.
- tarwat
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)