witam mam pytanie otoz mam golfa 1.8 GT + gaz i czy to normalne ze nie da sie palic kapcia ? czy moze to wina sprzegla bo pozno mi bierze.
chyba musze go podkrecic by szybciej bralo i wtedy da sie ruszyc z piskiem opon ? nie zalezy mi na pisku ale na tym by sie zbieral szybciej spod swiatel bo teraz jak na 1.8 to tragedia
Prosze o rady czy co faktycznie sprzeglo go spowalnia ktore pozno bierze.
Pozdrawiam trojeczkagt
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Nie rwie gleby jak trzeba :(
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
sprzęgło masz pewnie z samoregulatorem więc nie powinna to być wina linki no chyba że ci się ślizga, masz tak czasami że obroty rosną a samochód nie przyśpiesza
jak ci sie zagrzeje samochód to stań w miejscu zakręć do 3tys obr puść nagle sprzęgło i daj gaz w podłogę musi zakręcić kołami
a jak nie to może masz dawkę gazu przykręconą i jest zamulony 
jak ci sie zagrzeje samochód to stań w miejscu zakręć do 3tys obr puść nagle sprzęgło i daj gaz w podłogę musi zakręcić kołami
a jak nie to może masz dawkę gazu przykręconą i jest zamulony 
- PabloSBT
- Members
U mnie na koncowce sprzegla (tuz przed wymiana) tez nie moglem zakrecic kolami - wiem, slaby silnik 1.4 - silnik wtedy robil "Buuu" i dopiero sie raczyl zebrac, sprzeglo zaczelo sie slizgac. Pozniej doszly objawy z trudnoscia wyprzedzania, silnik wchodzil na obroty, lecz nie przyspieszal. Wymiana sprzegla zalatwila sprawe.
Silnik moze byc slabszzy jak masz stary uklad zaplonowy, czyli dawno nie wymieniale swiece, kopulka, palec i kable WN. Nalezy tez sprawdzic ustawienie zaplonu, bo jak bedzie zbyt pozny to tez nie przeryjesz gleby, za to na wyzszych obrotach bedzie mial "buta".
Silnik moze byc slabszzy jak masz stary uklad zaplonowy, czyli dawno nie wymieniale swiece, kopulka, palec i kable WN. Nalezy tez sprawdzic ustawienie zaplonu, bo jak bedzie zbyt pozny to tez nie przeryjesz gleby, za to na wyzszych obrotach bedzie mial "buta".
-

prezesik - Members
ok chodzi jak zloto
troszke mialem za miekkie serce dla niego i dlatego nie rwal gleby hehe juz jest ok.
troszke mialem za miekkie serce dla niego i dlatego nie rwal gleby hehe juz jest ok.Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
PabloSBT napisał(a):sprzęgło masz pewnie z samoregulatorem więc nie powinna to być wina linki no chyba że ci się ślizga, masz tak czasami że obroty rosną a samochód nie przyśpiesza![]()
jak ci sie zagrzeje samochód to stań w miejscu zakręć do 3tys obr puść nagle sprzęgło i daj gaz w podłogę musi zakręcić kołamia jak nie to może masz dawkę gazu przykręconą i jest zamulony
nie jest to czasem szkodliwe dla sprzęgła?
- killah
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)