Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Nie odpala za pierwszym razem
Witam mam taki mały problem kiedy chce odpalić golfa to zapala i od razu gaśnie dopiero za 2 3 razem odpala ale wtedy głupieją obroty na chwile co to może być za przyczyna ?
- Pyku
- Berbeć
co to może być za przyczyna ?
Plamy na słońcu.
Idź teraz do samochód.. Odpal auto (jak się uda) .. Podnieś maskę i podziwiaj dyskotekę między przewodami WN.
W skrócie... Wilgoć osiada na przewodach wysokiego napięcia i przez to masz problemy z odpaleniem auta.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
A mam pytanie może to być wina tez alternatora bo on osadzony jest nisko i niczym nie zabezpieczony przed piachem teraz po zimie i wodą ?
[ Dodano: 2013-03-04, 01:12 ]
Sprawdzałem teraz w ciemności i nie widać przebicia żadnego ale jest taki odgłos jak by było tylko nie mam pojęcia gdzie .
[ Dodano: 2013-03-04, 01:12 ]
Sprawdzałem teraz w ciemności i nie widać przebicia żadnego ale jest taki odgłos jak by było tylko nie mam pojęcia gdzie .

- Pyku
- Berbeć
Pyku, alternator ładuje akumulator i sprzęt elektryczny jak chodzi silnik, więc to raczej nie jest jego wina że takie jaja są z odpalaniem
jak jest ciemno to spryskaj lekko wodą kable i zobacz gdzie będzie iskrzyć (na odpalonym silniku oczywiście)
jak jest ciemno to spryskaj lekko wodą kable i zobacz gdzie będzie iskrzyć (na odpalonym silniku oczywiście)
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Zrób test na zimnym silniku wypnij wtyczkę z czujnika cieczy , nie wiem jaki motor tzn kod masz , ale przed odpaleniem zrób reset ECU i spróbuj odpalić .Daj znać czy pomogło czy jest tak samo 

-

pietrasiak2 - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)