Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
nie odpala na zimnym silniku
Witam wszystkich forumowiczów mam taki problem z moim golfem 1.6 b+g otóż odkąd go zakupiłem mam problem z odpalenie go po przejechaniu krótkiego odcinka czyli zanim silnik zdąży się nagrzac niejednokrotnie kręcili rozrusznikiem po pół minuty i dopiero zapalił odkąd przyszły mrozy zupełnie przestał palić dodam że odpalam go wyłącznie z gazu ponieważ z benzyny nie odpala wcale a dokładniej kiedy kręcę rozrusznikiem daje sygnały jakby chciał odpalić ale nie może wejść na obroty i gdy przestanę kręcić obrazu gaśnie dziś rano zapalił z gazu bez problemu lecz po jakichś 30 sekundach zgasł i juz sie nie odezwał reduktor nie był oszroniony wiec nie zamarzl jaka może być przyczyna takiego zachowania? Z góry dziękuję za każdą podpowiedź i pozdrawiam
- Robert1984
- Berbeć
przyczyna takiego zachowania jest odpalanie tylko na lpg
kazdy Ci to powie. jedyna rada zrobic odpalanie na benzynie
kazdy Ci to powie. jedyna rada zrobic odpalanie na benzynie
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)