Mam problem z moim golfem 1.6+lpg. Założyłem gaz do mojego golfa okolo 5 miesięcy temu i od tego czasu falują mi obroty na benzynie i brak mu mocy, a na gazie jest wszystko ok. Dodam też że jak okłącze akumulator na jakieś 30 minut to przez jakieś 2 dni chodzi dobrze a póżniej znowu problem powraca. Nie mam pojęcia co to może być i prosze o pomoc. Z góry dzięki . Sory za błedy. POZDRAWIAM.
Nie chce zakładać kolejnego tematu, więc podłącze się pod ten.
U mnie problem wygląda następująco - Auto odpalam normalnie na benzynie, ale po dodaniu gazu gaśnie, więc w przypadku zabraknięcia LPG nie ma mowy o dalszej jeździe. Czy to, że nie chodzi na benzynie też może być winą krokowca? Czy bardziej celować w pompę paliwa? Golf MKIII 1.4 92r.
tomcio, temat ten na forum co chwilę jest poruszany, jeśli reset (odłączenie klem) pomaga to albo trzeba zmienić emulację sondy lambda albo założyć stały reset na sterownika silnika , szczegóły na forum. Probelm jest od błędów łapanych przez sterownik silnika od LPG
krzysiek191022, może być pompa, fitr paliwa, TPS, silnik krokowy odpada na 99 procent
tomcio, ok. ale znowu nie sprecyzowałeś na którym paliwie, jeśli na benzynie i reset na to pomaga - to patrz co napisałem wyżej, jeśli też na LPG - to albo regulacja LPG albo faktycznie nastawnik przepustnicy