Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Nagle nie odpala!!!pomocy
Witam!!pewnego dnia pojechałem do pracy moim golfikiem ,a rano już nie mogłem go odpalić.Po scholowaniu wziąłem sie za szukanie przyczyny.Sprawdziłem świece maja iskre paliwo dochodzi .Póżniej zaczęło szczelać w filtr powietrza .Wymieniłem uszczelki w monowtrysku bo myślałem że to było przyczyną ale nadal nic .Macie może wy jakieś pomysły??
- artek_40
- Berbeć
-

Ryjek - Badacz tematu
= przestawiony zapłon lub ( i ) rozrząd!kręci rozrusznikiem i strzela w filtr nie chce odpalić
Prawdopodobnie popuścił ci się pasek rozrządu na napinaczu i pasek przeskoczył.
Sprawdź czy wyżej wspomniany pasek nie jest zbyt luźny i skontroluj ustawienie rozrządu wzgl znaków (było o tym już na forum)
Pozdro
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. 

-

BORYSKA - Badacz tematu
nie ma napinacza w abu
macie jakieś fotoporady z ustawieniem rozrządu
[ Dodano: 2010-04-15, 01:46 ]
wkońcu sie poddałem i oddałem samochód do mechanika okazało sie ,że padła cewka zapłonowa przy okazji wymianiem podległo kopułka i palec rozdzielacza pozdrawiam!!!:)
macie jakieś fotoporady z ustawieniem rozrządu
[ Dodano: 2010-04-15, 01:46 ]
wkońcu sie poddałem i oddałem samochód do mechanika okazało sie ,że padła cewka zapłonowa przy okazji wymianiem podległo kopułka i palec rozdzielacza pozdrawiam!!!:)
- artek_40
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)