Witam. Problem jak w temacie. Rzecz dzieje się zawsze rano gdy jadę do szkoły i tylko rano bo jak auto stoi pod szkołą raczej nie ma niskich temperatur i wtedy jest ok. Dojeżdżam do pierwszego skrzyżowania (jakieś 500 metrów), a czasami nawet nie i autko najpierw nie chce przyspieszać aż w końcu nie da się jechać wcale i gdy się zatrzymam gaśnie. Jak chcę go odpalić to muszę go chwile pokręcić i jak już w końcu załapie to ma tak 500 obrotów mimo tego że daję mu gazu. Dopiero po chwili obroty zaczynają stopniowo rosnąć aż w końcu wszystko się ustatkuje i jest dobrze wtedy mogę jechać już normalnie. Gdy silnik jest ciepły to nic się nie dzieje.
Dzieje się to zarówno na benzynie jak i na gazie więc to nie wina LPG ani układu paliwowego... Aha z odpaleniem go rano w garażu nie ma najmniejszego problemu, podchodzę i na strzała dopiero jak ujadę kawałek to się tak dzieje. Ktoś ma jakieś pomysły? Aha wczoraj wyczyściłem palec i kopułkę i dobrze wysuszyłem ale to nic nie dało.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
U mnie się tak działo jakis miesiac po załozeniu gazu...U gazowników było wszystko ok a problem sie pojawiał z czasem zacząl gasnąc nawet na ciepłym silniku...co sie okazało ? przekaźnik za 4.50 ten od przełączania benzyna/gaz...zerknij na niego,dostałem sporo siwych włosów przez niego:)
-

Myst - Czytacz
moj golf na gazie jak jest zimny przy zmianie biego jak wcisne sprzeglo to gasnie... ma ktos na to jakis patent???
- krzysztof-g18
- Berbeć
jaki model parownika? Może wystarczy lekko odkręcić śrubkę regulacyjną wolnych obrotów... A jak nie da rady to do gaziarza na regulację.moj golf na gazie jak jest zimny przy zmianie biego jak wcisne sprzeglo to gasnie... ma ktos na to jakis patent???
-

prezesik - Members
Dobra koledzy już sobie poradziłem z tym. Okazało się że coś z reduktorem było nie tak.. Wymieniłem na inny który miałem w domu z demontażu z innego auta i jest git.
Teraz jeszcze tylko muszę jeszcze dojść co jest ze spalaniem bo pali mi 12-13 litrów. Nie jeżdżę dużo po mieście bo jadąc do szkoły omijam je sobie osiedlami więc w korkach nie stoję, jeżdżę też dość spokojnie tak do 3tys obrotów a spalanie i tak dość duże. Trochę mnie to dziwi bo wuja ma Golfa mk2 z tym samym silnikiem, na liczniku na kulane już prawie 400tys, autko już swoje przeszło i do najmłodszych nie należy, on z tych z bardzo ciężką nogą a spali mu niecałe 10..
Wymieniłem już filtr paliwa, gazu, reduktor przez założeniem wyczyściłem i choć bym nie wiem jak mu dawkę ustawił to i tak pali dużo.. Byłem u regulacji ale jeszcze na starym parowniku ale i to nic nie dało, palił tyle samo co kiedy ustawiłem sobie sam.
Teraz jeszcze tylko muszę jeszcze dojść co jest ze spalaniem bo pali mi 12-13 litrów. Nie jeżdżę dużo po mieście bo jadąc do szkoły omijam je sobie osiedlami więc w korkach nie stoję, jeżdżę też dość spokojnie tak do 3tys obrotów a spalanie i tak dość duże. Trochę mnie to dziwi bo wuja ma Golfa mk2 z tym samym silnikiem, na liczniku na kulane już prawie 400tys, autko już swoje przeszło i do najmłodszych nie należy, on z tych z bardzo ciężką nogą a spali mu niecałe 10..
Wymieniłem już filtr paliwa, gazu, reduktor przez założeniem wyczyściłem i choć bym nie wiem jak mu dawkę ustawił to i tak pali dużo.. Byłem u regulacji ale jeszcze na starym parowniku ale i to nic nie dało, palił tyle samo co kiedy ustawiłem sobie sam.
- bocian21a
- Berbeć
Jedź do dobrego gazownika i niech ci podłączy do komputera i wyreguluje i będzie dobrze. Zważ ze jest coraz zimniej i będzie ci więcej palił tak na marginesie mnie też tyle pali mniej więcej 10-11 litrów a mam taki sam silnik jak twój.
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)