Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Na benzynie trzęsie samochodem
Mam takie pytanie.Czy od zabrudzonego filtra paliwa może mi trząść samochodem na benzynie i tyko wtedy jak puszczam gaz i przeważnie to jest na pierwszym i drugim biegu.Jak sie przełączy na gaz to jest wszystko git czy może być jakaś inna przyczyna czy to chodzi właśnie o filtr paliwa(aha dodam że czasem mam problemy żeby odpalić samochód) pzdr
Ostatnio edytowano 29 gru 2008, o 16:40 przez bartek112233, łącznie edytowano 1 raz
- bartek112233
- Czytacz
Podłącze się pod temat, u mnie samochodzik pochodzi tak chwilkę się bujając, coś nagle zaskoczy i przestaje
Na gazie tego problemu niema wcale, a filtr paliwa i powietrza jest świeżo wymieniony .... Coż to może być?
Na gazie tego problemu niema wcale, a filtr paliwa i powietrza jest świeżo wymieniony .... Coż to może być?-

Kaoz - Czytacz
No właśnie w tym jest problem że dogrzewam silnik na benzynce zanim gaz załaczam, czsami jak mam w okolicy 10km do przejechania to nawet gazu nie używam ... myślisz że to może być pompa paliwa? Jak to można sprawdzić i ile przykładowo wynosi koszt takiej naprawy?
-

Kaoz - Czytacz
Filtr swoja droga mozna wymienic, ale moze tez nie domagac osprzet wtrysku, tzn. wtryskiwacz moze nie rozpylac jak trzeba, moze lapac lewe powietrze lub silniczek krokowy nie steruje jak trzeba. Silniczek krokowy mozna sprawdzic czy podczas wlaczania silnika wogole sie wysuwa, oraz czy daje jaki kolwiek dzwiek, powinno byc takie male zzzzzz:) przez 2 sekundy. U mnie np wiaska elektryczna byla przerwana i krokowy nie reagowal, efekt delirka silnika. A na gazie bylo ok.
- Luis011
- Berbeć
Hmm, dodam że do tego wszystkiego problemy z trzęsieniem są tylko na zimnym silniku, jak jest rozgrzany lub choć lekko ciepły to wszystko wygląda ok
Dodatkowo mam tak jakby przerywany wydech spalin ... podejrzewacie Panowie co to może być??
Dodatkowo mam tak jakby przerywany wydech spalin ... podejrzewacie Panowie co to może być??-

Kaoz - Czytacz
U mnie bylo dokladnie to samo! Ale z braku czasu na grzebanie, kupilem caly kompletny wtrysk na allegro z rozbitego auta, koszt 200zl, poprawienie wiazki elektrycznej, i teraz burczy az milo. Tak ze w gre wchodzi:
Wiazka elektryczna, wtryskiwacz, moze potencjometr przepustnicy nie domagac, silnik krokowy, lewe powietrze, czujnik temperatury.
Proponuje najpierw rozebranie wtrysku i umycie w ekstrakcyjnej przepustnicy i wtryskiwacza. Generalnie zbiera sie tam taki osad na wszystkim od jazdy na gazie ale nie tylko.
I dokladne poskladanie wszystkiego na nowych uszczelkach. Mi to zajelo moze godzinke. A napewno nie zaszkodzi a moze pomoc.
Wiazka elektryczna, wtryskiwacz, moze potencjometr przepustnicy nie domagac, silnik krokowy, lewe powietrze, czujnik temperatury.
Proponuje najpierw rozebranie wtrysku i umycie w ekstrakcyjnej przepustnicy i wtryskiwacza. Generalnie zbiera sie tam taki osad na wszystkim od jazdy na gazie ale nie tylko.
I dokladne poskladanie wszystkiego na nowych uszczelkach. Mi to zajelo moze godzinke. A napewno nie zaszkodzi a moze pomoc.
- Luis011
- Berbeć
-

Kaoz - Czytacz
kowal_31 Ja właśnie wpadłem na coś, jak sprawdzę i to będzie to to dam znać...
[ Dodano: 2009-01-30, 09:16 ]
Po wymianie świec i kabli wysokiego napięcia, jak narazie "bujanie" z rana na temp około 0 ustało
Pozostaje tylko przerywany wydech spalin na benzynie, wiecie może coż to takiego może być? Zastawnawiam się czy nie dodać STP do paliwka, ale jestem troszkę sceptycznie do tego nastawiony.
[ Dodano: 2009-01-30, 09:16 ]
Po wymianie świec i kabli wysokiego napięcia, jak narazie "bujanie" z rana na temp około 0 ustało
Pozostaje tylko przerywany wydech spalin na benzynie, wiecie może coż to takiego może być? Zastawnawiam się czy nie dodać STP do paliwka, ale jestem troszkę sceptycznie do tego nastawiony.

-

Kaoz - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)