Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Mycie silnika z lpg...
Witam. Dzisiaj mam zaplanowane mycie silnika,czy ktoś może mi powiedzieć jak to zrobić żeby nic nie popsuć!!
-

saladrus - Members
jak będziesz mył silnik myjką ciśnieniową to niech lepiej zrobi to za ciebie ktoś kto sie na tym zna i już to robił jak nie masz widzy łatwo można coś popsuć zalać, purywac przewody, najlepszym sposobem na bezpieczne umycie silnika to jaet trochę ropy pędzelek i chęci-wtedy napewno nic nie popsujesz. 

-

arek ryba - Members
Kupiłem już jakieś psikadło do mycia silników ....zamierzam go spryskać tym czymś i płukać ze szlaucha ....
-

saladrus - Members
-

arek ryba - Members
1.6 + LPG mam taki sam zamiar...chce osłonić alternator cewke i aparat zapłonowy czy to wystarczy?
Kupiłem golfika i chce o niego zadbać wszystko jest ok tylko komora silnika jest troche zabłocona wszystkie szlałfy i plastiki. Chciałbym zeby było wszystko ciaciy
czyste ładne i powabne. Kupiłem więc środek do mycia komór silnika tylko że po spryskaniu i odczekaniu 2min trzeba spłukać pod mocnym strumieniem wody...czy to jest bezpieczne?...czy ma ktoś w tym doś.prosze o odpowiedź
z góry dzięki i pozdro!!!
Kupiłem golfika i chce o niego zadbać wszystko jest ok tylko komora silnika jest troche zabłocona wszystkie szlałfy i plastiki. Chciałbym zeby było wszystko ciaciy
czyste ładne i powabne. Kupiłem więc środek do mycia komór silnika tylko że po spryskaniu i odczekaniu 2min trzeba spłukać pod mocnym strumieniem wody...czy to jest bezpieczne?...czy ma ktoś w tym doś.prosze o odpowiedź
z góry dzięki i pozdro!!!-

PaNdA - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)