Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Muli i dusi się a potem jedzie normalnie
Witam, mam problem z golfem, mianowicie gdy jadę to muli samochodem, daję w gaz a obroty spadają lecz jak potrzymam dłużej na gazie to wraca do normy i za jakiś czas znowu muli, czasem da się normalnie jechać czasem w ogóle nie idzie. Żeby jechać normalnie muszę pompować pedałem gazu żeby na jakiś czas było dobrze, na gazie problem jest ciut większy niż na benzynie. Przewody wymienione.
- malapawel
- Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
Podpinam się pod temat kolegi mam podobny problem,golfica po wciśnięciu gazu np.na 5 biegu nawet do dechy nie okazuje zbytniej reakcji z tym że obroty nie spadają ale utrzymują się choć jak wiadomo powinny wzrastać,zauważyłem także że samochód reaguje na wciśnięcie jakiejś 1/3-ciej pedału gazu gdy przycisne mocniej występuje problem który opisałem na początku...dodam że jakieś 2mc temu wymieniłem filtr powietrza oraz gazu ale niewiele to pomogło.Co o tym sądzicie???mam zamiar jutro jak będe miał czas kupić i wymienić świece,może także przewody tylko nie wiem czy coś to pomoże,może miał ktoś z was taki problem???liczę na sensowną odpowiedż.
- DuDziAs
- Berbeć
powiedzcie co mam dalej robić, wymieniłem już kopułkę, palec, świece, przewody i cewkę i dalej przerywa, wystarczy że lekko się nagrzeje (40 C) i zaczyna się komedia na gazie i delikatnie benzynie, dodam, że gdy ruszam przepustnicą ręcznie to czuje delikatny prąd biegnący po palcu, przerywać zaczyna dopiero powyżej 1500 obrotów gdy się lekko zagrzeje, muszę całkowicie odpuścić pedał gazu by normalnie zaczął jechać, choć czasem ale bardzo rzadko mogę jechać bez tego zabiegu.
- malapawel
- Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)