Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Muli\dławi się od 3000 obr.
Panowie mam problem od jakiegoś czasu golf zaczął mi się dusić, na wolnych jest ok, jak przyspieszam to na niższych biegach jeszcze się wkręca ale czym większy bieg i obroty powyżej 3000 to nie chce za bardzo przyśpieszać, muli dławi się, jak podpompuję gazem to zaczyna przyśpieszać jak by się przełamywał, usterka występuje na LPG jak i benzynie, waga podpinałem i nie ma nic, co to może być 

-

paxstor - Members
no ja też bym zobaczyła świece jednak.
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
mówisz że błedów nie masz żadnych na vagu ja bym przeczyscil układ dolotowy, przepustnice najpierw gdyz przy tym silniku lubi z odmy prychac do układu dolotowego,na świece tez spojrz tak jak ci radzą wyżej, moj to był taki zamulony jak mialem walniety czujnik stuku(kable przerwane) ale vag mi blad pokazal teraz super sie wkreca na obroty
- pablos
- Czytacz
ja mam troszke inny silnik niz ty ale moze podpowiem..u mnie gdy odpale po nocy autko na niskich obrotach jest mulaste, gdy jest powyzej 2.5tys obr to zaczyna sie robic wariat.. mechanicy w aso powiedzieli ze do wyrzucenia sonda, swiece przewody i kopulka.. moze to pomoze ci w rozwiazanie klopotu.
-

pandamian21 - Badacz tematu
hmm nie wiem czy uzywka na dzialasz.. ja dzis zakupilem sonde w sklepiw, bosch.. zaplacilem 180zl.. jeszcze przewody swiece i kopulka mi zestala.. tylko czekam na gazownika bo na urlopie gdyz mam gaz pod sonde...
-

pandamian21 - Badacz tematu
Jeżdżąc na LPG trzeba dbać o układ zapłonowy i sondę(zależny jaki gen. instalki). Gaz jest bardzo czuły na "niedociągnięcia".
paxstor zacznij od świec i kabli. Co do sondy jak masz 2 gen gazu gazownik może stwierdzić poprawność oscylacji.
paxstor zacznij od świec i kabli. Co do sondy jak masz 2 gen gazu gazownik może stwierdzić poprawność oscylacji.
-

Radekb351 - Gaduła
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)