Na prośbę kolegi piszę ten temat.
Auto to Golf 3 1,8 ABS. Instalacja gazowa BRC.
Auto zaczęło się mi strasznie mulic na gazie. Jechać jedzie ale jak mu wciskam pedał (podczas jazdy) to prawie staje. Na benzynce jest okej. O wyprzedzaniu można zapomnieć.
Gdzie szukać winy?
Kolega właśnie pojechał po fiterek gazu. Jak mu nie pomoże to gdzie szukać winowajcę?
P.S.
Jak był podobny temat to podrzućcie.
[ Dodano: 2013-04-03, 17:27 ]
Edit:
Filterek gazu wymieniony ale to nie to. Wymiana nic nie pomogła.
Do 2 tys obr. jest OK, ale powyżej 2 tys traci moc na każdym z biegów, nie chce jechać. Tak jakby brakowało gazu i tak jakby ktoś odcinał gaz.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
powiem szczerze też miałem taki sam problem...u mnie była to źle ustawiona dawka gazu i tyle a co do tego że gaz w podłoge...niech sie postara dodawać gazu powoli a nie w podłoge odrazu też jest duża różnica
testowane przeze mnie na ABD 
testowane przeze mnie na ABD 
- RamboSS
- Czytacz
palio45, a Ty nie rozumiesz definicji słowa "instalacja LPG" ?
Instalacja BRC to może być Blos, to może być sekwencja, a nawet może to być mikserek + cała reszta gratów BRC. Więc może pisz jaśniej na drugi raz
Instalacja BRC to może być Blos, to może być sekwencja, a nawet może to być mikserek + cała reszta gratów BRC. Więc może pisz jaśniej na drugi raz

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
No to dowiedz się, bo to ważne jest
moim zdaniem regulacja i wtedy będzie wiadomo na czym się stoi. Mogła się instalacja rozregulować, może któryś elektrozawór nie puszczać gazu wtedy kiedy powinien, może być jakaś mikro szczelina w dolocie skąd leci lewe powietrze, itd, itd..
moim zdaniem regulacja i wtedy będzie wiadomo na czym się stoi. Mogła się instalacja rozregulować, może któryś elektrozawór nie puszczać gazu wtedy kiedy powinien, może być jakaś mikro szczelina w dolocie skąd leci lewe powietrze, itd, itd..
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)