A drugie pytanie, czy mogę do obecnego płynu dolać inny płyn aby wyrównać poziom, czy muszę wymienić na nowy? Dodam że nie wiem jaki był tam wcześniej lany.
Dzięki za posty pozdrawiam

Moderator: Moderator

raczej nie proponowałbym takiego rozwiązania. Płyn masz napewno zimowy, a dolanie niewielkiej ilości wody zmniejsza wytrzymałość płynu na niską temperaturę, czyli zamiast do -35 będzie do -30, potem może zamarznąć.e2 napisał(a):dolej wody
prezesso napisał(a):raczej nie proponowałbym takiego rozwiązania. Płyn masz napewno zimowy, a dolanie niewielkiej ilości wody zmniejsza wytrzymałość płynu na niską temperaturę, czyli zamiast do -35 będzie do -30, potem może zamarznąć.e2 napisał(a):dolej wody

e2 napisał(a):może oznaczać, bo ja tak ostatnio miałem - dolej wody albo jakiegoś płynu na zimę jeśli faktycznie masz niski poziom, co możesz łatwo sprawdzić pod maską
e2 napisał(a):dolej wody i koncentratu
ale się uśmiałem...
a nie tym bardziej teraz co zbliża się zima...
Wtedy na postoju załanczają się wentylatory.Jeśli takiej temp nie masz trzeba zmienić termostat (najlepiej firmy Wahler lub Behr) lub czujnik znajdujący sie na głowicy.Jeśli chcesz dolać to śmiało dolewaj Petrygo.Jeśli chcesz zmienić sprawa prosta ja go przed chwilą zmieniłem razem z termostatem i tamtędy też go spuściłem.Wylało się równiutkie 5 litrów
I tyle też zalałem z powrotem.Tylko wlałem najpierw jakieś 4 litry pojeździłem samochodem i gdy termostat otwarł się wiadomo łykną więcej płynu zaświeciła się kontrolka i dolałem pozostały litr.

Pascal napisał(a)::lol:![]()
ale się uśmiałem...

rozpuszcza uszczelki
poszukaj na 4um i poczytaj sami użytkownicy o tym piszą
wody czystej z kranu się nie zaleca
kolega rogal133, napisał o mozliwość osadu kamienia oczywiście że nie za miesiąc czy dwa hehew pełni się zgadzam.marcinkoz2910 napisał(a):Petrygo czy borygo nie wlewaj
np. Dynagela 2000 tak jak napisał pablomed, oraz koncentraty ja z mojej strony mogę polecić VW G12 lub FEBI (oba są ładne różowe)Powrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości