Witam co jakiś czas musze resetować ecu bo nie chce palić na PB
i teraz mam takie pytanie bo niechce mi sie już bawić w emulacje sondy
Z tego co mi wiadomo to zakłada sie na przewodzie zasilania ecu przekaznik, tylko teraz nie wiem dokładnie czy jest jakiś kabelek od pamięci czy mam rozcinać ten gruby przewód zasilający ? i druga sprawa w jaki sposób podłączyć go czy ECU ma być zasilanie tylko po przekreceniu stacyjki ? czy ma być włączone tylko na PB ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
na elektordzie bylo kiedys opisane jak to podlaczyc
Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
-

Grzesiek2507 - Members
-

kimz - Gaduła
rezet ecu? po co? lepiej rozwiaż problem z Lpg to bedziesz smigał i na PB a tak tylko na szybko zrobisz
co do zasilania to są rozpiski pinów
a na elektrodzie szukaj pod chasłem autoalarm predzej pomoże czasem ludzie montują odciecie ECU
co do zasilania to są rozpiski pinów
a na elektrodzie szukaj pod chasłem autoalarm predzej pomoże czasem ludzie montują odciecie ECU
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
:facepalm:
prosił bym o wypowiadanie sie bardziej doświadczonych kolegów , którzy mają pojęcie o czym wogóle piszą i umieją czytać ze zrozumieniem

prosił bym o wypowiadanie sie bardziej doświadczonych kolegów , którzy mają pojęcie o czym wogóle piszą i umieją czytać ze zrozumieniem

-

kimz - Gaduła
Wiesz że jak zrobisz taką modyfikacje przez stacyjke to wzrosnie minimalnie spalanie PB. ja miałem taką sytuacje ze nie mógł palić palić na benzynie, przyczyna była uszkodzony elektrozawór przy w reduktorze, który zalewał silnik. tak samą próbowałem jak ty po ecu skierowałem po stacyjce, to wzrosło ok 0.5 litra benzyny

Jestem bokiem prędkości
- Pawełgolfgreen
- Badacz tematu
Wzrosło Ci spalanie ponieważ po resecie ECU mapa paliwa sie rozjezdza i przez jakiś czas sie kalibruje tylko nie pamiętam ile pare km chyba, a pozatym to akurat mi nie bedzie przeszkadzac bo itak caly czas smigam na lpg
Mógłbys mi powiedzieć który pin w ECU odpowiada za pamiec ? nie moge znalesc
Mógłbys mi powiedzieć który pin w ECU odpowiada za pamiec ? nie moge znalesc
-

kimz - Gaduła
Witam Jestem świeży na forum . Jednak sadzę iż mogę pomóc gdyż pracuję przy instalacjach lpg . Jeśli masz Golfa z jednopunktowym wtryskiem to po stronie kierowcy przy kolumnie mcpersona idzie wiązka kabli i są to jeden lub dwa czerwone kable jak je przetniesz to od strony komputera musi być plus . Wystarczy że odetniesz to zwykłym przekaźnikiem plusem po zapłonie lub po włączenie instalacji gazowej
Fachowo nazywa się to Cieciem pamięci 
Fachowo nazywa się to Cieciem pamięci 
- susojos23
- Berbeć
Tak tylko od początku nie dostałem jasnej odpowiedzi
1) Odcina sie jakiś specjalny przewód od pamięci czy przewód zasilający ( dodatni )
2) Przewód ma być zwarty :
- w momencie chodzenia na pb
- w momencie chodzenia na lpg
- w obu przypadkach po przekreceniu stacyjki
Chodzi mi konkretnie o 2 odpowiedzi, żadne inne informacje mnie nie interesuja

1) Odcina sie jakiś specjalny przewód od pamięci czy przewód zasilający ( dodatni )
2) Przewód ma być zwarty :
- w momencie chodzenia na pb
- w momencie chodzenia na lpg
- w obu przypadkach po przekreceniu stacyjki
Chodzi mi konkretnie o 2 odpowiedzi, żadne inne informacje mnie nie interesuja

-

kimz - Gaduła
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)