Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
MOIM SAMOCHODEM PROWADZI DUCH!!!
a dokładniej mówiąc dość często czuję gdy prowadzę że pedał gazu sam wpada mi w podłogę i auto gwałtownie przyspiesza samo - po czym po ok 2-3 sekundach pedał znów podnosi się i tym razem ja mam kontrole nad prędkością - dziwne ale prawdziwe - CO JEST TEGO PRZYCZYNĄ???
LaPiN
-

LaPiN - Berbeć
serano napisał(a):ja bym tego nie bagatelizowal idz do ksiedza egzorcysty
haha...może to duch pierwszego właściciela? 
-

Robertuss - Members
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.8 AQD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
LaPiN napisał(a):pedał gazu sam wpada mi w podłogę i auto gwałtownie przyspiesza samo - po czym po ok 2-3 sekundach pedał znów podnosi się i tym razem ja mam kontrole nad prędkością
nie przesadzasz trochę? U mnie też jest tak, szczególnie rano na zimnym jak jadę i zaczynam hamować silnikiem żeby zwolnić np przed zakrętem to w pewnej chwili pedał gazu delikatnie opada i auto przestaje zwalniać...pierwszy raz to byłem przestraszony że hej ale teraz już się przyzwyczaiłem...u brata w dwójce jest tak samo
-

mani51 - Members
i ja mam tez takie same objawy i tez jak jest na zimnym silniku ale jak sie juz rozgzeje to juz jest wszystko ok
Mój VW GOLF 3
moj-golf/by-adek-19-t5645.html
moj-golf/by-adek-19-t5645.html-

Adek19 - Members
dzieki chłopaki za zabawne wypowiedzi
ale tak się dzieje także na trasie gdy silnik jest juz rozgrzany - chociaz kto wie? - może to faktycznie duch pierszego właściciela...
a tak na powaznie sprawdze ten silniczek krokowy - a jak to nie to to co jeszcze ? - jakies pomysły???
ale tak się dzieje także na trasie gdy silnik jest juz rozgrzany - chociaz kto wie? - może to faktycznie duch pierszego właściciela...
a tak na powaznie sprawdze ten silniczek krokowy - a jak to nie to to co jeszcze ? - jakies pomysły???LaPiN
-

LaPiN - Berbeć
Aro napisał(a):LaPiN napisał(a):a jak to nie to to co jeszcze ?
no to pozostaje już tylko wymieniony powyżej egzorcysta![]()
a tak poważnie to jedź do mechanika
Wydaje mi się, że nie ma takiej potrzeby. U mnie jest takie samo zjawisko a dokładniej gdy obroty spadają na którymkolwiek biegu za nisko, silnik sam je podnosi żeby sie nie zadławić...może to i awaria ale wg mnie to całkiem pomocne

- majk83
- Czytacz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)