Witam serdecznie wszystkich.
Mam do was małe pytanko poniewaz jestem posiadaczem golfa od niedawna.
A mianowicie wymienilem ostatnio uszczelke pod misa oleju , filter , uszczelke dekla zaworów i olej . Weszlo w sumie ok 5l moj silnik to 2.0 GTI 115km.
I ku mojemu zdziwieniu przy odpalaniu autka mrygnie mi kontrolka tak ze 3 razy i przestanie , podczas jazdy sie nie swieci ani nie mryga co to moze oznaczac jest malo oleju czy dalej jest gdzies wyciek .
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
jaki kod silnika albo chociaż rok produkcji, były 3 wersje 2.0 115KM
a patrzyłeś na bagnet?
do 2.0 8v wchodzi niecałe 4L
kumpel miał taki problem i winny był filtr oleju. jakiej firmy masz założony filtr? jaki olej? brał wcześniej olej czy coś?
hrubcio napisał(a):Weszlo w sumie ok 5l
a patrzyłeś na bagnet?
do 2.0 8v wchodzi niecałe 4L
kumpel miał taki problem i winny był filtr oleju. jakiej firmy masz założony filtr? jaki olej? brał wcześniej olej czy coś?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
Wiec tak olej jaki wlałem to mobiloski 3000 10w40
filtr MAN . Uszczelki pod misa i klawiatura sa wymienione i dla pewnosci bstawilem je na niewielkiej ilosci czarnego syliknu. Silnik wczesniej nie bral oleju ale dlugo stal (cala zime) z pod filtra sie juz nie masli bo to sprawdzałem i wycieków nie ma . czyli w takim razie walniety bedzie czujnik ktory wymienie po swietach .
Dzieki wielkie za tyle odpowiedzi i pomoc.
Wesolych Swiat wszystkim
filtr MAN . Uszczelki pod misa i klawiatura sa wymienione i dla pewnosci bstawilem je na niewielkiej ilosci czarnego syliknu. Silnik wczesniej nie bral oleju ale dlugo stal (cala zime) z pod filtra sie juz nie masli bo to sprawdzałem i wycieków nie ma . czyli w takim razie walniety bedzie czujnik ktory wymienie po swietach .
Dzieki wielkie za tyle odpowiedzi i pomoc.
Wesolych Swiat wszystkim
- hrubcio
- Berbeć
Cześć! Również mam problem z migającą kontrolką ciśnienia oleju. Zaczyna się włączać po przejechaniu miej więcej 10 kilometrów (gdy już silnik jest rozgrzany), głównie na niskich obrotach silnika. Krótkie przegazowanie wyłącza ją na jakiś czas. Czujnik jest nowy, poziom oleju OK, poziom wody w układzie chłodzenia też OK.
- Bery
- Berbeć
Bery napisał(a):Cześć! Również mam problem z migającą kontrolką ciśnienia oleju. Zaczyna się włączać po przejechaniu miej więcej 10 kilometrów (gdy już silnik jest rozgrzany), głównie na niskich obrotach silnika. Krótkie przegazowanie wyłącza ją na jakiś czas. Czujnik jest nowy, poziom oleju OK, poziom wody w układzie chłodzenia też OK.
Pierwsze to podjedź i sprawdź ciśnienie manometrem wtedy będziesz miał pewność że jest ok.Po tym można zacząć działać . Nowe czujniki też potrafią piszczeć migać a przyczyn może być wiele

-

pietrasiak2 - Members
ja dorzuce swoje spostrzezenie po kupnie tego parcha co mam nie zmienilem oleju i jezdzilem tak z 10tysi gdyz spod uszczelek cieklo tylko dolewalem ostatnio zaczela mi pomrugiwac kontrolka oleju chociaz na bagnecie stan byl wzorowy. przyczyna lezala prawdopodobnie w przytkanym filtrze olejowy gdyz po zmianie filtra i zalaniu nowym olejem jak reka odjal
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)