.Moze ktos by mogl u siebie na chwile to odpiac sprobowac odpalic i napisac jakie sa efekty prosze o rade dzieki pozdr. P.S szukalem jej na allegro i jest tylko 1 a cena to 100zl 
Moderator: Moderator
.Moze ktos by mogl u siebie na chwile to odpiac sprobowac odpalic i napisac jakie sa efekty prosze o rade dzieki pozdr. P.S szukalem jej na allegro i jest tylko 1 a cena to 100zl 
.Zapomnialem dodac to jest monowtrysk 1.4 LPG 92r.Napisz mi prosze co moze jeszce byc przyczyna ubogiej mieszanki sprawdze kazda mozliwosc wole sie sam z tym pomeczyc niz atu oddac do mechanika ktory kaze mi wymieniac czesci ktore sa dobre bo juz tak mialem,szkoda tylko nerwow i pieniedzy kturych juz nie mam
z gory dzieki
po zatkaniu tego doltu reka zasyslo mi ja jak odkurzacz silnik pracowal jak zegarek
to niby z kad on bral powietrze dopiero jak go reczne przygazowalem i przelaczyl sie na LPG zgasl.Moim zdaniem przyczyna bedzie lewe powietrze.Acha i jeszcze jedno pytanko patrzylem na kontroler sondy lambda i widzialem jakas zwisajaca kostke od niej z malymi kabelkami on nigdy nie byla podpieta ale dziwi mnie czemu dlatego pytam a zamiast nij jest wprowadzony groby waz kabli do srodka.Moze ktos przerabial ja do mojego samochodu od innego i zaczymaja sie problemy
bo nie pamietam po odpaleniu zeby trzymal sie na obrotach tylko zdychal 
juz mam przyczyne walnela mi guma pod wtrysiem na samej podstawie.Z tamtad mi tak syczalo odkrylem to skraplajac w to miejsce spryskiwaczem z woda i i troszke plynu do mycia naczyn
.Bylem u magika zapytac o koszt takiej uslugi to powiedzial 120zl za robocizne
nie mowiac ile uszcelka.Zdjecie wtrysku zajmuje mi 1min.najpierw sciagam kielich od wlotu powietrza ten czarny 3 sruby potem jest nasz wtrysk 4 sruby im buski i wszystko schodzi ladnie wtrysk benz potem gazu i zostaje jesze jakas jakby to nazwac (SZYJKA) podstawa glowna wtrysku i juz nie wiem jak to sciagnac nie ma srob z gory ani nic mysle ze wiecie o co mi chodz.ona jest przymocowana do silnika jest jakby z grubej gumy tylko ze ja ja mam jakby na nitach walnieta
oczka od srub okragle co odpada klucz i nie na srubokret to jak to sciagnac bo tam jest ta moja przyczyna na samym dole.mechanik mowi ze to duzo roboty mi sie nie chce wierzyc dlatego pytam bo moge to zrobic sam i zaoszczedzic czy faktycznie jest to trudne w rozbudowie i potrzeba fachowca
prosze o porade jak chcecie moge wam cyknac fotki dziki
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jutro mialem zamiar z tym jechac do mechanika ale chyba postanowie sam z tym zrobic i zaoszczedzic 100zl.Moglbys mi jeszcze powiedziec z czego mozna te podkladki dorobic czy jest sens czy lepiej kupic nowe pozdr dziekiPowrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości