Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Mały problem z LPG o co tu chodzi ?
Witam, od razu przejde do rzeczy. Gaz jest ustawiony żeby przełaczał sie na obroty a nie na temp. Po nocy ( nawet jak jest ciepło) przejade kawałek na benzynie i ZAWSZE musze przełączyć dawa razy na gaz żeby załapało. tzn jade z 70km/h na benzynie przełaczam na gaz i zaczyna auto zwalniać, przełącze na 3-4 sekundy na benzyne i z powrotem na gaz i wtedy ładnie załapuje. Parownik był niedawno rozbierany i czyszczony u mechanika, gaz ustawiony nic nie szarpie ładnie chodzi. Co to może byc ?
- mmarek
- Czytacz
Właśnie, jw elektrozawór przy butli oraz przy fitrze gazu lub przy parowniku (nie wiem jaka instalka) do rozkręcenia. Mógł się zabrudzić trzpień w elektrozaworze i się zacina (nie wyskakuje), ale przed rozkręcaniem tego pierw zakręć gaz w butli.
-

prezesik - Members
Tylko z tym zacinaniem by było, że np w ciągu dnia tez by były problemy z przełączeniem na gaz a tak sie dzieje tylko jak postoi troche dłużej, też mi sie wydawało, że może gaz ucieka gdzieś z rurki ale mam garaż i mysle że bym wyczuł jak by sie gaz ulatniał. Wszystkie kable co były możliwe to wyczysciłem i przetarłem drobniutkim papierem śc. Jak znajde chwile czasu to podjade do jakiegoś gazownika. Filtr był wymieniany ze dwa miesiace temu i syf z parownika też był spuszczany chociaż prawie go nie było
- mmarek
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)