Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
lpg-rezerwa
Witam . Nawet na zatankowanej butli do pełna pali się dioda rezerwy- czerwona zamiast zielonej. Jakieś sygestie 

- silspaw
- Badacz tematu
Napisz coś więcej ...
Od kiedy tak jest?
Od początku (instalacja świeżo założona)? czy teraz się zrypało a wcześniej było OK?
Możne ci się pływak w butli "zawiesił" - jak pojeździsz trochę - może od wstrząsów "odpuści" ?
pozdrawiam serdecznie - Pan Kleks
Od kiedy tak jest?
Od początku (instalacja świeżo założona)? czy teraz się zrypało a wcześniej było OK?
Możne ci się pływak w butli "zawiesił" - jak pojeździsz trochę - może od wstrząsów "odpuści" ?
pozdrawiam serdecznie - Pan Kleks
- Pan Kleks
- Czytacz
Jest tak odkąd upalił się jeden kabelek w wiązce centralki i we wtyczce centralki. Wtyczkę zaprawiłem od nowa i pojawił się problem koloru diody. Kabelków raczej nie pomyliłem. zmieniłem nawet centralkę(od baźnika ale zawsze...) i też nie pomogło.Wątpię żeby się pływak zawiesił bo jeżdzę tak z 1,5 tygodnia i tankowałem nawet do pełna. Instalacja BRC Blitz z centralką KME 628 5-letnia.Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-11-09, 17:23 ]
zmiana centralki na starą tą kme 628 tez nic nie pomogła
[ Dodano: 2010-11-09, 17:23 ]
zmiana centralki na starą tą kme 628 tez nic nie pomogła
- silspaw
- Badacz tematu
jedz do gazownikow oni ci powiedza co z tym jest, nie wiem jaka jest ta twoja instalacja ale w mojej takie cos to normalka... poprostu zle pokazuje ile masz gazu
-

sweetboy90 - Badacz tematu
butla jest w bagażniku odkrec dekielek zobaczysz zawór i taki smieszny czujnik u mnie jest pomaranczowy z 2 przewodami jeden do masy drugi do instalacji lpg
trzeba nim pokrecic w lewo prawo i patrzec czy swieci sie diada
ja miałem tak zę rezerwa swieciła po przejechaniu 70 km a alp spaliło jakies 4-5 litrów
gazownik powiedziałżę nie da sie tego zmienic
a kiedyś przypadkiem ruszyłem czujnik
od tamtej pory miałęm ustawione że jak przejade 170 km to zaczyna mrugac
ale i tak npatrze na przejechane km a nie na czujnik bo jak siadają 4 osoby to świeciłmi przy prawie pustym baku
trzeba nim pokrecic w lewo prawo i patrzec czy swieci sie diada
ja miałem tak zę rezerwa swieciła po przejechaniu 70 km a alp spaliło jakies 4-5 litrów
gazownik powiedziałżę nie da sie tego zmienic
a kiedyś przypadkiem ruszyłem czujnik
od tamtej pory miałęm ustawione że jak przejade 170 km to zaczyna mrugac
ale i tak npatrze na przejechane km a nie na czujnik bo jak siadają 4 osoby to świeciłmi przy prawie pustym baku
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)