Witam!
przy zakladaniu gazu,kolesie instalatorzy mowili ze zpowodu stozkowegofiltru powietrza i sportowego tlumika nie da sie dobrze wyregulowac gazu,zeby spalal w normie nie tracac mocy.
Czy to prawda??czy trafilem na lewy warsztat zakladajacy lpg??
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

darkmen21 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
- Nadwozie: cabrio
Co do stozka to tez to slyszalem, czasem ciezko jest ustawic gaz (jak stozek jest zle zamontowany), i wtedy golfik wiecej spala niz na zwyklym filtrze...
Co do tlumika to raczej nie... moze byc tylko takie cos, ze nie moga wlozyc do tlumika sondy do ustawienia dawki.
ale poczekajmy na innych vwmaniaków 
Co do tlumika to raczej nie... moze byc tylko takie cos, ze nie moga wlozyc do tlumika sondy do ustawienia dawki.
ale poczekajmy na innych vwmaniaków 
-

K@mil - POMOCNIK

darkmen21, ja miałem stożek jak mi gaz zakładali i też jeden kręcił nosem że się nie uda a jego szef tupnął nogą i powiedział zakładać
Po wszystkim sam przyszedł, ustawił osobiście i przez rok czasu nic nie poprawiałem a palił mi średnio 9-9,5l gazu...a później mi się zachciało kombinować i założyłem zwykły filtr bo ten stożkowy się rozleciał ze starości a nie od strzału i od tamtej pory nikt nie umiał mi gazu ustawić żeby poniżej 10l zejść. Dopiero ostatnio sam wymieniłem membrany, założyłem stożek - trochę inny niż był wcześniej, kupiłem tester sondy i według tego ustawiłem instalkę - już od kilku tankowań jest poniżej 10l i jestm z siebie dumny
stożek w niczym nie przeszkadza tylko słyszałem że trzeba do niego luźniejszy mikser dobrać - największy na jakim uda się instalkę wyregulować - dla kumatego gazownika to żaden problem
Po wszystkim sam przyszedł, ustawił osobiście i przez rok czasu nic nie poprawiałem a palił mi średnio 9-9,5l gazu...a później mi się zachciało kombinować i założyłem zwykły filtr bo ten stożkowy się rozleciał ze starości a nie od strzału i od tamtej pory nikt nie umiał mi gazu ustawić żeby poniżej 10l zejść. Dopiero ostatnio sam wymieniłem membrany, założyłem stożek - trochę inny niż był wcześniej, kupiłem tester sondy i według tego ustawiłem instalkę - już od kilku tankowań jest poniżej 10l i jestm z siebie dumny
stożek w niczym nie przeszkadza tylko słyszałem że trzeba do niego luźniejszy mikser dobrać - największy na jakim uda się instalkę wyregulować - dla kumatego gazownika to żaden problem
-

mani51 - Members
u mnie wlasnie byl problem z tlumikiem.
wymienialem membrane u gazownika i na koniec mieli wygerulowac spalanie a mam zalozona koncowke na tlumik i przez to jest glosny. a gazownik mi twierdzi ze nie ustawi mi teraz gazu bo mam dziurawy tlumik. to ja w domu na kanal i porozkrecalem caly tlumik w podejrzanych miejsccach posmarowalem pasta do tlumikow lecz dziury nie bylo.pojechalem do tego gazownika i mowie ze maja ustawic mi gaz. byl inny koles niz wczesniej. wykrecil koncowke wlozyl ten swoj czujnik i ustawial na kompie. przyszedl w trakcie ten fachura i slyszal ze glosno chodzi i mowi ze nie ustawi bo dziurawy a on twierdzi ze komputer nie wykazuje zeby byl dziurawy i jakims cudem ustawil ze spala mi okolo 10l a wczesniej okolo 20l. pozdro
wymienialem membrane u gazownika i na koniec mieli wygerulowac spalanie a mam zalozona koncowke na tlumik i przez to jest glosny. a gazownik mi twierdzi ze nie ustawi mi teraz gazu bo mam dziurawy tlumik. to ja w domu na kanal i porozkrecalem caly tlumik w podejrzanych miejsccach posmarowalem pasta do tlumikow lecz dziury nie bylo.pojechalem do tego gazownika i mowie ze maja ustawic mi gaz. byl inny koles niz wczesniej. wykrecil koncowke wlozyl ten swoj czujnik i ustawial na kompie. przyszedl w trakcie ten fachura i slyszal ze glosno chodzi i mowi ze nie ustawi bo dziurawy a on twierdzi ze komputer nie wykazuje zeby byl dziurawy i jakims cudem ustawil ze spala mi okolo 10l a wczesniej okolo 20l. pozdro
- grzesiek8107
- Czytacz
a co ma piernik do wiatraka , koleś się porostu nie zna albo nie lubi tej roboty bo jakby miał choc trochę żyłki do tej roboty i zauważał niektóre zależności w lpg
to by ci powiedział da sie ale możne bidze potrzebna poprawka regulacji
a po co kolesiowi tłumik do ustawiania lpg od czego sa kable i komputery
porostu paprak
mani51
masz częściowo racje
wiele osób twierdzi ze do lpg trzeba dać więcej powietrza
ja sam osobiście wywaliłem zwerzke z dolotu powietrza a mam stary typ filtra patelnie i miałem taki róg dolot
i wlot powietrza ma mniej więcej średnice jak pod montaż stożka
po tym zabiegu LPG daje się precyzyjnie regulować i spalanie małe
ale to raczej tylko przypadłość niektórych konstrukcji silników
niema na to reguły przeważnie każdy silnik powinien pracować na oryginalnym dolocie i lpg
ale po precyzyjnym i fachowym doborze mixera bo to naprawdę ważne a takie zdejmowanie zwerzek lub montowanie stożka to poprawa mieszanki np po złym doborze mixera
to by ci powiedział da sie ale możne bidze potrzebna poprawka regulacji
a po co kolesiowi tłumik do ustawiania lpg od czego sa kable i komputery
porostu paprak
mani51
masz częściowo racje
wiele osób twierdzi ze do lpg trzeba dać więcej powietrza
ja sam osobiście wywaliłem zwerzke z dolotu powietrza a mam stary typ filtra patelnie i miałem taki róg dolot
i wlot powietrza ma mniej więcej średnice jak pod montaż stożka
po tym zabiegu LPG daje się precyzyjnie regulować i spalanie małe
ale to raczej tylko przypadłość niektórych konstrukcji silników
niema na to reguły przeważnie każdy silnik powinien pracować na oryginalnym dolocie i lpg
ale po precyzyjnym i fachowym doborze mixera bo to naprawdę ważne a takie zdejmowanie zwerzek lub montowanie stożka to poprawa mieszanki np po złym doborze mixera
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
aktualnie mam zamontowany sportowy tłumik i stożkowy filtr powietrza,gazownicy nie mają problemów z regulacją mojej instalacji 

Ostatnio edytowano 31 maja 2009, o 21:22 przez MEDIASPORY, łącznie edytowano 1 raz
-

MEDIASPORY - Badacz tematu
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
darkmen21 kupiłem tester sondy i według tego ustawiłem instalkę
a co to za tester sondy ?
a co to za tester sondy ?
a oto moj golfik : http://www.golf3.pl/topics2/moj-golfik- ... t15826.htm
- waszka1985
- Badacz tematu
waszka1985 napisał(a):a co to za tester sondy ?
http://www.allegro.pl/search.php?string ... onal_rec=0
tylko akurat tego co ja kupiłem tu nie ma
ale to tylko można pierwszą generację ustawić według niego
-

mani51 - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)