Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
lpg 2 generacji jak przerobic na 1
witam wszystkich mam taki problem ze nikt nie umnie mi pomuc tzn nie moga ustawic lpg nie ma mocy i teraz mam zamiast krokowca srube ale mam taki problem ze jak jade na lpg i chcem na benzyne to nie idzie przerywa to znaczy ze dostaje lpg i paliwo i musi wypalic gas i dopiero chodzi normalnie co moge z tym zrobic przosze o pomoc
- dzideus22
- Czytacz
to wlasnie masz instalacje I gen taka prawdziwa ze najpierw jedno paliwo sie wypala a potem drugie mozesz wlaczyc
napisz jaki masz sterownik lpg i zdjecie centralki
napisz jaki masz sterownik lpg i zdjecie centralki
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ja to przerabialem...wylatuje prawie cala instalacja oprocz kabelkow od centralki i elektrozaworow. Zamiast sterownika wkladasz przekaznik i lata.
Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
-

Grzesiek2507 - Members
muszą ci zmienić czas nakładania paliw albo tak jak kolega wyżej napisał założyć przekaźnik zamiast komputera który będzie odcinał paliwo od razu a nie po upłynięciu jakiegoś czasu tak jak jest to w 2 gen
- PabloSBT
- Members
Nie tędy droga koledzy, nakładanie się paliw to bardzo przydatna funkcja służąca temu żeby przy przełączeniu na LPG silnik nie szarpał, zwłaszcza w połaczeniu z funkcją przełączania przy spadku a nie przy wzroście obrotów. Kwestia ustawienia - ja mam około sekundy, trzeba to ustawić indywidualnie pod silnik. Naprawdę nie psujcie aut, nic trudnego w tej II generacji niema trochę poczytać interfejs zakupić i działać
- pablomed
- Members
tak przydatna jest funkcja nakładania paliw ale jeśli ma pierwszą generację to nie ma krokowca i mu nie skoryguje mieszanki i gaśniepablomed
U mnie kiedyś sonda siadła i przerobiłem na I gen ale po tygodniu kupiłem sonde i założyłem aturator na II gen samochód idzie znacznie lepiej szczególnie pod górę
ja mam ustawione na 0.4s słyszałem że ustawia się 0.1s co każde 10cm przewodu od parownika do miksera ale nie wiem czy to prawda u mnie przy ustawieniu 0.4 i obrotach narastających przełącza się na gaz nie odczuwalnie- PabloSBT
- Members
heh a to ciekawe, bo ja mam I gen obecnie i jakos przy przelaczaniu nie ma problemu z szarpaniem badz gasnieciem 

Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
Moj poprzedni "Europe":
-

Grzesiek2507 - Members
dzideus22
auto nie ciagnie na gazie? z jak filtry ? kiedy zmieniałes filterek lpg?
ja bym zrobił tak olac gazowników tak jak ja to zrobiłem
kupiłem kabelek do swojej instalacji za 30 zł (tyle gazownik u mnie bierze za regulacje)
poszukałem na necie podrukowałem to co było na temat regulacji mojej instalacji bingo M
kup jeszcze zgrzewke browara
zatankuj auto do pełna siadasz i studjujesz to co znalazłęc na temat regulacji
i jak już zaczyna świtac czym masz krecic i na co patrzec to wpinasz sie do LPG
i krecisz regulujesz i patrzysz na efekty
tak oto zpaliłem cały bak gazu 32 litry poszło ..
ale za to ustawiłęm sobie indywidualnie LPG auto idzie i wmiare mało pali
trasa polska HOlandia 105-110 spalanie bite 8 litrów
!
przy 120-130 wyszlło 9 litrów przez niemcy po autobanie
tak oto zpaliłem bak LPG ale w zamian mam wiedze i jak cos sie dzieje to zaraz sam naprawiam i reguluje
a przy okazji kilku osobom też regulowałem i grosza wpadło
suma sumarum zostaw to co jest w aucie
zmien gazownika ale na takiego co poleca kilku kolegów
albo sam zakasaj rekawy wydasz grosza posiedzisz i ogarniesz temat bo naprawde warto
szukaj bzdetów może czujnik może TPS sie zrabał
podepniesz sie w instalacje LPG to zobaczysz co program ma i czego brakuje
czesto jest zle podpiety TPS lub wcale niepodpiety ... i nstalacja 2 gen działą jak 1 generacji ze srubą
auto nie ciagnie na gazie? z jak filtry ? kiedy zmieniałes filterek lpg?
ja bym zrobił tak olac gazowników tak jak ja to zrobiłem
kupiłem kabelek do swojej instalacji za 30 zł (tyle gazownik u mnie bierze za regulacje)
poszukałem na necie podrukowałem to co było na temat regulacji mojej instalacji bingo M
kup jeszcze zgrzewke browara
zatankuj auto do pełna siadasz i studjujesz to co znalazłęc na temat regulacji
i jak już zaczyna świtac czym masz krecic i na co patrzec to wpinasz sie do LPG
i krecisz regulujesz i patrzysz na efekty
tak oto zpaliłem cały bak gazu 32 litry poszło ..
ale za to ustawiłęm sobie indywidualnie LPG auto idzie i wmiare mało pali
trasa polska HOlandia 105-110 spalanie bite 8 litrów
!
przy 120-130 wyszlło 9 litrów przez niemcy po autobanie
tak oto zpaliłem bak LPG ale w zamian mam wiedze i jak cos sie dzieje to zaraz sam naprawiam i reguluje
a przy okazji kilku osobom też regulowałem i grosza wpadło
suma sumarum zostaw to co jest w aucie
zmien gazownika ale na takiego co poleca kilku kolegów
albo sam zakasaj rekawy wydasz grosza posiedzisz i ogarniesz temat bo naprawde warto
szukaj bzdetów może czujnik może TPS sie zrabał
podepniesz sie w instalacje LPG to zobaczysz co program ma i czego brakuje
czesto jest zle podpiety TPS lub wcale niepodpiety ... i nstalacja 2 gen działą jak 1 generacji ze srubą
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
czas nakładania a obecność silniczka krokowego czy śruby niema nic do rzeczy, chodzi o zwłokę z jaką LPG dociera z reduktora do silnika, żeby na czas tej zwłoki benzynka była jeszcze podawana. Jesli ktoś ma starszy sterownik LPG i niema do niego dedykowanego przełącznika, to przełączniki typu Lecho WR lub Lecho WRM mają możliwość ustawiania potencjometrem tego czasu nakładania i one oczywiście mogą być stosowane przy wtrysku jednopunktowym lub wielopunktowym niesekwencyjnym
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)