Nie, nie. Ten cienki. Tak mi kiedyś powiedział znajomy że robił w golfie II żeby mu nie wywalało oleju przy mrozach. No i ja go ściągam i w jego miejsce daję inny i puszczam pod silnik żeby spalinami w aucie nie dawało.
[ Dodano: 2010-11-23, 23:45 ]
I teraz będę śmigał tak trzecią zimę i jest ok.
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Mój Goferek- były:
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
-

czaro - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Poszukaj po szrotach, powinny mieć. Ja tak kupiłem.
nic nie zrobisz żeby było mniej, jedynie może lepszy olej jakbyś lał a tak to trzeba to raz na jakiś czas sprawdzić czy nie zatkane i przeczyścić. Im krótsze trasy robisz tym cześciej to trzeba sprawdzać.
Mi już raz przez to olej wywaliło więc staram się czasem to kontrolować. innego wyjścia nie ma. Tak jest umieszczona w tych silnikach odma że jak jest zimno i jeździsz krótkie trasy to nie zdąrzy sie rozgrzać i dlatego osadza sie ta maź.
nic nie zrobisz żeby było mniej, jedynie może lepszy olej jakbyś lał a tak to trzeba to raz na jakiś czas sprawdzić czy nie zatkane i przeczyścić. Im krótsze trasy robisz tym cześciej to trzeba sprawdzać.
Mi już raz przez to olej wywaliło więc staram się czasem to kontrolować. innego wyjścia nie ma. Tak jest umieszczona w tych silnikach odma że jak jest zimno i jeździsz krótkie trasy to nie zdąrzy sie rozgrzać i dlatego osadza sie ta maź.
-

mani51 - Members
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)