Sorka za noobskie pytanie, ale jestem bardzo ciekawy.
Kiedy powinna gasnąć kontrolka oleju gdy zapalam silnik ? ze wszystkimi kontrolkami jednocześnie ? bo umie gaśnie tak z sekundę po tym jak wszystkie inne kontrolki zgasną , a zdaje mi się ze wcześniej gasła ze wszystkimi kontrolkami .
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Zależy jak póżniej. Im dłużej silnik pracuje bez smarowania tym gorzej dla niego.Panewki tego nie lubią. Sprawdź poziom oleju a jak nie da to nic to może pompe można przeczyścić.
Jak jest sprawunia to walić na gadu
- Piotr Bąk
- Czytacz
Witam, mam takowe pytanie, gdy odpalam samochód i dłużej przytrzymam na rozruszniku i samochód nie zapali to zaczyna mi pulsować kontrolka od oleju, dlaczego ona pulsuje? Z góry dzięki za odpowiedzi 

- PiotreK156
- Berbeć
cronx napisał(a):ok a jak gaśnie później to jest się czego obawiać ?
dopóki kontrolka nie świeci w czasie jazdy czy też na biegu jałowym to nie ma się czego obawiać a winny prawdopodobnie jest zaworek zwrotny w filtrze oleju który puszcza olej z kanałów silnika i później trochę trwa zanim pompa poda olej...zobaczysz co się stanie po następnej zmianie oleju i filtra
[ Dodano: 2009-02-13, 21:05 ]
PiotreK156, wał się obraca a ciśnienia oleju nie ma - moim zdaniem to jest tak specjalnie bo jak coś mruga to szybciej zwrócisz na to uwagę niż jak będzie się świecić ciągle...u mnie też tak jest i zapewne każdy kto miał kiedyś problem z odpaleniem golfika też to zauważył
-

mani51 - Members
Podczas jazdy i na postojach mi się to nie zdarza, teraz przez tą wilgotność słabo mi pali i czasami jak dłużej kręcę rozrusznikiem to mryga ta kontrolka i chciałem wiedzieć czy to nic złego. Dzięki 

- PiotreK156
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)