Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kłopot Z Kontrolka:((
Witam Koledzy.wszytko przedstawię od początku.ostatnio wymieniłem termostat bo nie chodziło mi grzanie ani auto nie łapo temperatury.po przejechaniu 10 kilometrów golfik się rozgrzał:)ale chwile pozniej zapaliła się kontrolka oleju:( myślałem ze może silnik mi pada.ale u mechanika okazało się ze silnik zdrowy.sprawdzane było ciśnienie na tłokach.wiec kolejna rzecz to czujnik.a w 1.6 czujniki bodajże są na górze. wiec od łączyliśmy oba i nic kontrolka nadal miga zero reakcji..i jeszcze ten drażliwy dzwięk związany z jej miganiem.Wrr..wiec jak myślicie co to może być?Pomocy:(

Ostatnio edytowano 5 sty 2009, o 15:59 przez amilo88, łącznie edytowano 1 raz
- amilo88
- Berbeć
sprawdz czujnik ciśnienia oleju
ja miałem ten sam problem kontrolka migała i piszczała bez powodu, kupiłem orginalny czyjnik oleju i od tej pory jest ok
ja miałem ten sam problem kontrolka migała i piszczała bez powodu, kupiłem orginalny czyjnik oleju i od tej pory jest ok
-

arek ryba - Members
amilo88, zaden dowód że odłączyliście oba i zero reakcji. Jeden jest zwierny, drugi rozwierny, próbujcie testować przykładając na z zmianę kabel raz jednego a raz drugiego z nich do masy. Jeśli przy którymś podłączenu przestanie puszczeć to czujnik, jeśli nie to kable lub licznik.
- pablomed
- Members
Mi w seaciku Arosa też tak piszczała kontrolka po zagrzaniu silnika.W tym silniku czujnik był na gorze,więc tam było najmniejsze ciśnienie.Dla świętego spokoju zwarłem czujnik by nie piszczała poki nie kupiłem nowego czujnika.Po zamontowaniu znow piszczało.Więc to olałem.I smiałem się że to po to bym nie zasnął.Po kilku miesiącach zatarł się silnik.
Ale skoro mowisz że ciśnienie było sprawdzane i jest okey to nie wiem.
Fakt faktem kontrolki oleju nie wolno bagatelizować.
Ale skoro mowisz że ciśnienie było sprawdzane i jest okey to nie wiem.
Fakt faktem kontrolki oleju nie wolno bagatelizować.
-

Sergio - Czytacz
Sergio, a jakiego koloru masz te czujniki??, jeden odpowiedzialny jest za wysokie ciśnienie a drugi za niskie ciśnienie z tego co pamiętam.
-

arek ryba - Members
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)