jakos we wrzesniu wymieniłęm olej i filtr ojelu zalałem chyba 4L oleju lub ciut wiecej
w grudniu sprawdzałem i musiałęm dolac bo mało było
ostatnio gdy grzebałęm przy wachaczach widze żę na filtrze jest mokro od spodu wienc dokreciłęm mocniej ale widze dalej kapie i sonczy sie nie mam wrzerów na silniku
niewiem czemu tak leci a olej znów musze dolac z 0.5L-0.7L bo mało jest na wskazniku
jak sobie z tym poradzic
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
kapie z liltra oleju
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
filtr niepamietam jaki brałem dałęm 22 zł i pisało że jest z jakims zaworkiem co by sie nie wylewało przy odkrecaniu
tak posmarowałem uszczelke olejem i dopiero montowałem
tak posmarowałem uszczelke olejem i dopiero montowałem
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
po zamontowaniu filtra trzeba co jakieś 200 km należy sprawdzić dokręcenie filtra i ewentualnie dokręcić. Uszczelka pod wpływem temp. robi się bardziej miękka i zaczyna przeciekać olej. Ja też tak mam zaraz po wymianie, także pilnuję tego i po wymianie oleju i filtra dokręcam go co jakiś czas.
-

prezesik - Members
a możę masz dwie uszczelki?starą i nową
ja jak wkręcałem to stara się przykleiła i nie mogłem wkręcić nowego filtra, już się bałem że gwint zwaliłem
ale gapa ze mnie
ja jak wkręcałem to stara się przykleiła i nie mogłem wkręcić nowego filtra, już się bałem że gwint zwaliłem
ale gapa ze mnie-

jacekPlacekkk - Gaduła
jak będe miał czas ty wykrece filtr i zobacze może coś podeszło pod uszczelke albo to leci gdzies z filtra
uszczelki drugiej nie ma wyszłą z tamtym filtrem jestem pewien bo patrzyłem czy nie wrzerów koło uszczekli otworu
uszczelki drugiej nie ma wyszłą z tamtym filtrem jestem pewien bo patrzyłem czy nie wrzerów koło uszczekli otworu
-

k-m-r1 - Weteran
Witam!!!
Kolego miałem ten sam problem i niestety skończyło się na wymianie silniczka.
Były przedmuchy olej wywalało odmą do góry dalej leciał rurą do puszki od filtra tam jest taki osuszacz którym wylatywało na zewnątrz , aż miałem dół zderzaka ufajdolony z prawej strony.Sprawdź czy masz zachlapany wtrysk od tyłu , mi dodatkowo olej kapał na kolektor i dymiło się strasznie , a nawiew wciągał to wszystko do środka .
Kolego miałem ten sam problem i niestety skończyło się na wymianie silniczka.
Były przedmuchy olej wywalało odmą do góry dalej leciał rurą do puszki od filtra tam jest taki osuszacz którym wylatywało na zewnątrz , aż miałem dół zderzaka ufajdolony z prawej strony.Sprawdź czy masz zachlapany wtrysk od tyłu , mi dodatkowo olej kapał na kolektor i dymiło się strasznie , a nawiew wciągał to wszystko do środka .
-

Globi30 - Czytacz
silnik jest suchy filtr wymieniony na inny nowy i to samo sączy sie nie wiem co jest nie teges gwint mam cały nie zerwany ani przeciągnięty
nowy wkręciłem rękom lekko wszedł potem kluczem dociągnięte
wymiana była w tamtym tygodniu w niedziele patrzyłem i leci
znaczy sie jest morko od spodu i kapka wisi na obudowie filtra
zastanawiam sie czy nie jest tak żę filtr dokręcę i gwint sie skończy niby jest dociągnięte ale uszczelka nie dolega dostatecznie mocno
nowy wkręciłem rękom lekko wszedł potem kluczem dociągnięte
wymiana była w tamtym tygodniu w niedziele patrzyłem i leci
znaczy sie jest morko od spodu i kapka wisi na obudowie filtra
zastanawiam sie czy nie jest tak żę filtr dokręcę i gwint sie skończy niby jest dociągnięte ale uszczelka nie dolega dostatecznie mocno
-

k-m-r1 - Weteran
Witam.
Nie zauważyłem , że Ci chodzi o filtr oleju i nawypisywałem o tym jak to u mnie z filtra powietrza się lało.
A może cieknie gdzieś od góry i poprostu spływa i wisi kropla na dole filtra .
Ja miałem coś takiego jak mi ciekło przy czujniku ciśnienia oleju tyle , że w 1.8 nie wiem jak to jest w 1.4.
pozdro
Nie zauważyłem , że Ci chodzi o filtr oleju i nawypisywałem o tym jak to u mnie z filtra powietrza się lało.
A może cieknie gdzieś od góry i poprostu spływa i wisi kropla na dole filtra .
Ja miałem coś takiego jak mi ciekło przy czujniku ciśnienia oleju tyle , że w 1.8 nie wiem jak to jest w 1.4.
pozdro
-

Globi30 - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)