Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
jakie swiece i przewody ?
WItam, jak w temacie, jaki swiece i przewody, slyszalem dobre opinie o NTK, czy cos, silnik 1,6 AEA, LPG.
- da-w-id
- Czytacz
Czesc.Zapewne chodzi Ci o firme NGK
Jak najbardziej firma godna polecenia.Osobiscie u siebie mam zalozone teraz kable sentech,swiece dedykowane do mojego silnika bosh,jedno elektrodowe,kopulke i palec beru.Golfik pali na rys,nawet przy najwiekszych mrozach ,nigdy mnie nie zawiodl...i oby tak zostalo 
Jak najbardziej firma godna polecenia.Osobiscie u siebie mam zalozone teraz kable sentech,swiece dedykowane do mojego silnika bosh,jedno elektrodowe,kopulke i palec beru.Golfik pali na rys,nawet przy najwiekszych mrozach ,nigdy mnie nie zawiodl...i oby tak zostalo 
-

Myst - Czytacz
Troszkę się podłącze pod temat. Świece wiadomo NGK ale kupiłem BKUR6ET-10, dedykowane to BKUR5ET. Jest jakaś istotna różnica, żebym leciał do sklepu wymieniał na te katalogowe? Czy wkręcać te co kupiłem?
Silnik to 1.6 AEK 101 KM.
- Porsche
- Czytacz
Przewody WN, palce, kopułki świece do LPG najlepiej BERU, NGK. Bosch nie ma najlepszych opinii w połączeniu z LPG, omijać z daleka Janmory, Sentechy i inne tego rodzaju badziewie, szkoda kasy.
-

authority - Czytacz
authority napisał(a):Przewody WN, palce, kopułki świece do LPG najlepiej BERU, NGK.
kable NGK też mają różne opinie. wcześniej jeździłem na świecach NGK, teraz mam Beru, tak samo kable
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
trollu napisał(a):authority napisał(a):Przewody WN, palce, kopułki świece do LPG najlepiej BERU, NGK.
kable NGK też mają różne opinie. wcześniej jeździłem na świecach NGK, teraz mam Beru, tak samo kable
Racja, osobiście wymieniałem niedawno u siebie komplet na BERU, ale na NGK bardzo mało jest negatywnych uwag, wiec na pewno są warte uwagi. Jak ktoś chce to mam dobrego i taniego sprzedawce kabli itd BERU (na różnych forach też go znajdziecie polecanego), jak cos info na PW.
-

authority - Czytacz
Zakładaj różnią się ciepłotą.Ja osobiście jeżdzę na beru (przewody,świece,kopułka,palec)Porsche napisał(a):Troszkę się podłącze pod temat. Świece wiadomo NGK ale kupiłem BKUR6ET-10, dedykowane to BKUR5ET. Jest jakaś istotna różnica, żebym leciał do sklepu wymieniał na te katalogowe? Czy wkręcać te co kupiłem?

- tede gti
- Czytacz
witam chciałem podpytać bo nie jestem specjalista a amatorem
w książce serwisowej mam wpis z 2006r kable WN NGK świece VL29, w 2008r świece zapłonowe NGK VL29, kopułka + palec przekaźnik 30,
moje pytanie jest takie: czy powinienem wymienić na nowe kable i świece? czy jest jakiś powód by to robić co jakiś okres, kilometraż, czy ze względu na jakies zachowanie samochodu?
w książce serwisowej mam wpis z 2006r kable WN NGK świece VL29, w 2008r świece zapłonowe NGK VL29, kopułka + palec przekaźnik 30,
moje pytanie jest takie: czy powinienem wymienić na nowe kable i świece? czy jest jakiś powód by to robić co jakiś okres, kilometraż, czy ze względu na jakies zachowanie samochodu?
- snowfox
- Czytacz
tak powinieneś wymienić bo masz LPG i powinieneś mieć dobry układ zapłonowy . Przy LPG cześciej się wymienia te rzeczy . Co do kupna świec kup sobie NGK V-line do LPG , co do przewodów , kopułki, palca bardzo dobra jest firma z Beru , troszkę kosztują wiecej od tego dziadostwa topranu ale pojeżdzisz troszkę 

-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Nadwozie: 3-drzwiowe
co potrzebujesz świece przewody tylko ? czy kopułke i palec też ? jak niewiesz czy wymienić kopułke i palec to robierz i zobacz czy nie zaśniedziała , jak zaśniedziała kopułka i palec to do wymiany . 

-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)