Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jakia instalacja LPG do golfa3 2.0 GTI
Mam zamiar wstawić gaz do swojego golfa ale nie wiem jaką instalacje.Czy nie będzie szwankował.
- krzychb
- Berbeć
Witam.Nie wiem z jakim typem silnika masz do czynienia ale najlepiej to wcale go nie gazuj a jeśli już koniecznie chcesz zakładać gaz to tylko i wyłącznie sekwencję a to z tego prostego wezględu że te silniki mają już tak zaawansowaną elektronikę że zwykły gaz za 1600 zł będzie ją niszczył i będą to wymiany elementów takich jak np przepływomierz.
Ride hard or stay home...
- Thommek
- Berbeć
sekwencja jest najleprzym rozwiązaniem, ale i drogim ja osobiście mam założoną instalację II generacji i nie narzekam przejechałem jednym golfem 100tyś i nic z tego powodu mu nie było. Jeżeli zdecydyjesz sie na gaz to nie oszczędzaj na instalacji bo z tanimi instalacjami typu Bingo są kłopoty. Osobiście polecam Ladi Renzo
- Ptaszek444
- Berbeć
Jeżdżę taką dwulitrówką już ponad rok, prawie 2 lata i nigdy nie pomyślałem, żeby ją zagazować, bo bym ją tylko poniżył
przecież dzięki temu, że lejesz jej benzynkę, odwdzięcza ci się pięknym pomrukiem i daje tyle satysfakcji z jazdy... ojj ja to już chyba bardziej fanatyk niż pasjonat jestem 
przecież dzięki temu, że lejesz jej benzynkę, odwdzięcza ci się pięknym pomrukiem i daje tyle satysfakcji z jazdy... ojj ja to już chyba bardziej fanatyk niż pasjonat jestem 
--==///Memento Mori///==--
-

vibes - Czytacz
Jeżeli masz GTI 8V to nie musi być sekwencja,ponieważ te silniki dobrze ''znoszą'' gaz,a jeżeli 16V to raczej sekwencja,ponieważ te silniki gozej toleruja gaz.Osobiście posiadam GTI 8V na ''zwykłym''gazie i nie narzekam.Spalanie to ok.10l gazu przy spokojnej jezdzie. 

- tomala
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)