Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jaki rozrzad?
Witam, otoz chce wymienic rozrzad +pompe wody w golfie 1.6 75KM 94r. lecz do tego modelu auta sa 3 rodzaje rozrzadu. Sprzedawaca powiedzial ze w karcie pojazdu bedzie napisany typ silnika (A...) lecz karta pojazdu jest w urzedzie. Czy wie ktos jak inaczej moge sprawdzic typ silnika? Z gory dziekuje
-

P1t3r - Czytacz
Ślepy napisał(a):Jest jeden problem tej wlepki tam nie ma, a wydaje mi sie ze silnik mogl byc wymieniany.
Zrób dokładne foto silnika
spróbujemy pomoc ... a sprzedawca ma racje
sa różne napinacze
tez mialem z tym problem nawet po kodzie
Jak 94 to ABU ale moze byc tez AEA bo nie wiadomo ktory miesiąc. Jak zrobisz mi dokładne fotki to Ci powiem

-

K@mil - POMOCNIK

Oto zdjecia silnika (robione wieczorem). Jesli ktos wie jakie sa ceny wymiany kompletnego rozrzadu to prosze napisac. Dodam ze pierwsza rejestracja byla w sierpniu 1994r.
Uploaded with ImageShack.us
-

P1t3r - Czytacz
Ślepy napisał(a):Oto zdjecia silnika (robione wieczorem). Jesli ktos wie jakie sa ceny wymiany kompletnego rozrzadu to prosze napisac. Dodam ze pierwsza rejestracja byla w sierpniu 1994r.
Daje 99% jest to ABU
a dlaczego nie 100% ? bo mogł mieć zmienioną pokrywe zaworów ale nie wydaje mi sie. Bierz czesci do ABU na WZ (z mozliwoscia oddania)
Jak bedziesz wymienial rozrząd, wez sobie tez uszczelniacze wałka rozrządu bo widzę Ci leci

-

K@mil - POMOCNIK

• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)