Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jaki olej pomocy!!!
Witam, tak jak w temacie,potrzebuje pomocy odnosnie doboru oleju. Obecnie jest castrol 10 w 40, ale silnik jest strasznie zaolejony wczesniej tego nie było. Co polecacie moze jakas zmiana na inny o innych parametrach???
- Jas8504
- Czytacz
-

Radekb351 - Gaduła
Jas8504 napisał(a):przebieg to ok. 230 000, ty to juz czas na mineralny.
bull shit. ja mam prawie 270 i hulam na półsyntetyku
wszystko zależy od kondycji silnika. jak silnik zaolejony to nie olej a uszczelki winne
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
trollu, dokładnie ja mam 260 tyś i też mam zalane półsyntetykiem, mineralny olej powoduje dużo większe zużycie silnika, a ci którzy tak polecają olej mineralny to proszę o potwierdzenie swoich teorii, które są wyssane z palca i wprowadzają zamęt na forach.
Nie masz co zrobić z kasą
??
Zostań klientem stacji ASO
??

-

Kriss_Lodz - Czytacz
Czy 230 tys to czas na mineralny ? Ja przy swoim golfie i przebiegu 227 tys, moja już druga wymiana oleju. Cały czas półsyntetyk mobil 10w40, nigdy nie narzekałem. Kiedy go kupiłem słychać już było szklanki, po zalaniu tym o to właśnie olejem problem znikł.
Jeżeli silnik jak napisałeś masz w oleju, to wymień tak jak wyżej koledzy Ci zaproponowali wszystkie uszczelki, zalej nowym olejem i śmigaj dalej.
Silnik bierze olej ?
Jeżeli silnik jak napisałeś masz w oleju, to wymień tak jak wyżej koledzy Ci zaproponowali wszystkie uszczelki, zalej nowym olejem i śmigaj dalej.
Silnik bierze olej ?
-

bryan92 - Czytacz
3 setki na 10kkm to znikoma ilość. Branie oleju zależy nie tylko od staniu silnika ale też od stylu jazdy. nawet zdrowy silnik swoje weźmie przy butowaniu
ale przy takim ubytku oleju jak u Ciebie nie masz się co przejmować
ale przy takim ubytku oleju jak u Ciebie nie masz się co przejmowaćSarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
A to też zależy od jakości oleju, mi na przykład Castrola Magnateca łykało właśnie tak ok. 3 setek od wymiany do wymiany na przykład na Liqui Moly Race Tech 10W60 ( Przykład na silniku z Alpiny E30 2.7i ) nie zużyło go w ogóleJas8504 napisał(a):bierze ale chyba 3 setki na 10000 to nie duza ilosc???
bardzo dużo czynników wpływa na taką konsumpcję oleju, jak by ci łykało z 1L od wymiany do wymiany to był by to powód do zmartwień:)Nie masz co zrobić z kasą
??
??

-

Kriss_Lodz - Czytacz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)