jaki olej na ten silnik i na taki przebieg polecacie???
Napewno najlepiej byloby gdybyś wlał taki sam olej jaki jest teraz ...
No a jesli nie wiesz jaki jest teraz wlany to hmm jesli nie masz wycieków? i jesli nie bierze Ci oleju ? To ja polecam MOBILE 10W40... No a jesli cos wystepuje to mozna wlac juz Olej Mineralny czyli 15W40...
Odarazu napisze ze do golfika wchodzi okolo 4litra oleju..
a ja polecam Castrol. leje taki od samego poczatku z jedna zmiana: po kupnie lalem 5w40 po roku lany juz 10w40. a przy Twoim przebiegu lej juz mineralny 15w40 i wlasnie polecam ci Castrola.
Było: Fiat 126p(93r), Golf III 1.9 CL TD(94r), GOLF II 1.3 CL(88r), Golf III 1.6 GL(97r), Audi A3 1.9 TDi(98r), MK3 GTi 20 Jahre(96r), MK4 TDi 110PS(01r) Jest: Polo 6n2 GTi 125ps
ja tak samo polecam castrola mineralnego tego co kolega happysc
a dokładnie to castrol gtx w białej bance z zieloną nalepką i czerwonym kurkiem
ja osobiście zmierzam się przesiąść na castrol mineralny ale magnatek
z ta formułą co zwiększa lepkość oleju do elementów koszt 4 litry 96 zł a gtx 86zł
ja śmigam już 22tys na tym oleju i silniczek pięknie cyka a olej po zlaniu brunatny ale nadal przejrzysty pod światło
a lotosa nie polecam ma go mój tata i po zlaniu tylko trochę sie zaciemnia a to świadczy o tym ze ten olej wo gule nie zawiera dodatków ulepszających olej które ulegają częściowemu spaleniu z biegiem czasu a zwłaszcza na lpg
bo oleje do lpg wcale nie mają tych ulepszaczy i jest super czysty po 10 tys a nawet 15 tys i ludzie sie cieszą co to za olej a to siki jak juz pisałem
marpas86, może lepiej sprawdź dlaczego bierze Ci olej?? jak bierze to z tego co się orientuje to jak przejdziesz na dobry olej mineralny(koledzy tu Castrola polecają wyżej) to bardziej uszczelni silnik no i masz mniejsze koszta przy dolewce ewentualnej. Wydaje mi się jednak, że lepiej spróbuj się dowiedzieć czemu bierze olej i wyeliminować usterkę