Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
jaka temp. oleju?
jaka powinna byc optymalna temp oleju? a jakiej nie powinien przekraczac... o ile sa takie granice... tak pytam z ciekawosci 

-

sweetboy90 - Badacz tematu
sweetboy90, powiem ci ze różnie ludzie piszą i mówią, ja mam przy spokojniej jezdzie od 90 do 94, a jak go przepędze to dohodzi do 102.
temperatura oleju zawsze będzie większa od temp płynu chłodzącego. A powyżej 100 stopnia to jak najbardzie normalna temperaturka... Nawet 110 jest dobra.. zależy od temp zewnetrznej, obciążenia silnika itp...
temperatura oleju zawsze będzie większa od temp płynu chłodzącego. A powyżej 100 stopnia to jak najbardzie normalna temperaturka... Nawet 110 jest dobra.. zależy od temp zewnetrznej, obciążenia silnika itp...
-

Legionista - Members
[ Dodano: 2009-07-22, 13:41 ]
Taka temperatura jest Ok
sweetboy90 napisał(a):bo u mnie srednia temp. to 96
Taka temperatura jest Ok

-

Legionista - Members
nie będę zakładał nowego tematu to podepne się tutaj
Jedno pytanie dotyczy wskazywania temp oleju na MFA ono leci tylko co dwa stopnie zaczynając od 50? a poniżej wyświetla ----?
Co do temp pracy oleju to już coś poczytałem a jak to wygląda u Was zimą? ja pojeździłem jakieś mniej niż 20km i jak dojechałem to miałem temp 82s to dobrze? źle? czy w sam raz jak na takim mały dystans i -2st na polu ?
Jedno pytanie dotyczy wskazywania temp oleju na MFA ono leci tylko co dwa stopnie zaczynając od 50? a poniżej wyświetla ----?
Co do temp pracy oleju to już coś poczytałem a jak to wygląda u Was zimą? ja pojeździłem jakieś mniej niż 20km i jak dojechałem to miałem temp 82s to dobrze? źle? czy w sam raz jak na takim mały dystans i -2st na polu ?
-

marcinkoz2910 - Members
dokladnieJedno pytanie dotyczy wskazywania temp oleju na MFA ono leci tylko co dwa stopnie zaczynając od 50? a poniżej wyświetla ----?
a co do temperatury oleju to zalezy jak jezdzicie norma to 86-94stopnie tak mi pokazuje a w lecie przy upale +30stopni to pokazywalo nawet 130temp oleju oczywiscie przy ostrym ciagnieciu silnikiem
-

strzeliniasty - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)