Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
jak założą kompa sterującego, napiszą mapy to będzie hulać. tylko pytanie czy się to opłaca.
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
michaelseven napisał(a):chodziłęm troche po internecie i wyczytalem ze idzie na 100% zalozyc sekwencje do jednopunktowego tylko zaklad musi ktory sie tym zajmuje musi byc troche obeznany bardziej a z tym to wiadomo ze trudno;p
internet kłamie
tak samo jak jeden pisze że gaz wypala zawory samochód traci na mocy a ma diesla
Co do lpg jak masz dobrze dostrojoną instalację lpg to nie zatrzesz w krótkim czasie silnika benzyna jest lepsza bo jest tłusta przy okazji smaruje:) przy ubogiej mieszance natomiast występuje większa temperatura silnika co sprzyja wypalaniu się gniazd zaworów a nawet tłoków:)
co do mocy to jeśli jest dobrze założona i wyregulowana instalacja lpg to samochód zamiast do setki przyśpieszać w 12 sekund to będzie przyśpieszał 12.60sek więc różnica nie odczuwalna
sekwencji do jedno punktu nie założysz można w silnikach 8V ale jak jest wielopunktowy wtrysk jak np 1.6 AEE
i nie oszczędzaj na parowniku lepiej dać więcej a założyć lepszy mi założyli dziadostwo i po przejechaniu 40tys km musiałem wymienić ;| a co do komputera to najlepsze BRC lub Bingo M według mnie ja użytkuje Bingo M i nie narzekam a w pracy jeżdżę oplem astra z instalacją BRC i też super hula

- PabloSBT
- Members
Internet nie kłamie, nie ma żadnych przeszkód założyć sekwencję, bedzie to oczywiście pseudosekwencja bo jest jeden wytryskiwacz benzyny ala sama idea czyli dostarczanie LPG za pomoca elektrozaworu LPG będzie zachowane. W koncu np do silników z full grupą czyli wszystkie wtryskiwacze benzyny działają razem jak np. 2E z GTI wiele osób zakłada sekwencję i działa jak trzeba.
Tylko michaelseven licz się z tym że każdy montażysta któremu rzucisz takie hasło zrobi wielkie oczy, powie ze się nie da, ale dlatego że tego nie robił. Więc dzwoń i pytaj.
W sumie chyba jednak nie warto, II generacja spełni bardzo dobrze swoje zadanie, warunek jeden: dobry montazysta.
Tylko michaelseven licz się z tym że każdy montażysta któremu rzucisz takie hasło zrobi wielkie oczy, powie ze się nie da, ale dlatego że tego nie robił. Więc dzwoń i pytaj.
W sumie chyba jednak nie warto, II generacja spełni bardzo dobrze swoje zadanie, warunek jeden: dobry montazysta.
- pablomed
- Members
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)