Witam, chce założyć instalacje do golfa, ale nie znam się na tym kompletnie. Ile kosztuje instalacja itd.? Czekam na podpowiedzi.
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Mario1987, Ja mam sterownik Bingo M,parownik Tomasetto,butla w miejscu koła zapasowego 34L,i mogę polecić taki zestaw.
Co do ceny to myślę że koło 1300 zł,ale to zależy od regionu i warsztatu.Pojeździj,popytaj się gazowników w okolicy,tylko dobrych.
Co do ceny to myślę że koło 1300 zł,ale to zależy od regionu i warsztatu.Pojeździj,popytaj się gazowników w okolicy,tylko dobrych.
-

łukasz1983 - Members
Weź i znajdź dobrych fachmanów
1300 zł to całkiem dobra cena. Ja mieszkam pod Wawą, pewnie będzie drożej
a nie wiesz ile mógłbym robić km na takiej 34 litrowej butli? Wiem, że ciężko powiedzieć, ale tak mniej więcej ile Ty robisz.
1300 zł to całkiem dobra cena. Ja mieszkam pod Wawą, pewnie będzie drożej
a nie wiesz ile mógłbym robić km na takiej 34 litrowej butli? Wiem, że ciężko powiedzieć, ale tak mniej więcej ile Ty robisz.Mario
- Mario1987
- Czytacz
Mario1987, Butla 34,ale nie napełnisz jej w 100%.
Wchodzi około 80% butli (to jest dla bezpieczeństwa).
Ja na 30 litrach (bo tyle mi wejdzie max) robię 336 km.
A ile ty zrobisz to zależy,jakie będziesz miał spalanie.
Wchodzi około 80% butli (to jest dla bezpieczeństwa).
Ja na 30 litrach (bo tyle mi wejdzie max) robię 336 km.
A ile ty zrobisz to zależy,jakie będziesz miał spalanie.
-

łukasz1983 - Members
Mario1987, Ja też mam dojazdówkę i leży se w bagażniku.
Jak masz lpg to coś za coś,automatycznie masz mniej miejsca w bagażniku,no chyba,że będziesz jeździł bez dojazdówki.
A co do tankowania to przy obecnych cenach to koło 80 zł.
Jak masz lpg to coś za coś,automatycznie masz mniej miejsca w bagażniku,no chyba,że będziesz jeździł bez dojazdówki.
A co do tankowania to przy obecnych cenach to koło 80 zł.
-

łukasz1983 - Members
Mario1987, Czy się opłaca,to zależy jakie masz miesięczne przebiegi,jak silnik w dobrej kondycji,buda zdrowa,i masz zamiar nim jeździć co najmniej 5 lat to bym zakładał.
Ja osobiście w bagażniku mam tubę,koło zapasowe,olej i reszta płynów,i bagażnika praktycznie nie mam,ale nie jest mi potrzebny na co dzień.
Jak potrzebuję coś przewieść,to wyjmuję wszystko i po problemie.
Ja osobiście w bagażniku mam tubę,koło zapasowe,olej i reszta płynów,i bagażnika praktycznie nie mam,ale nie jest mi potrzebny na co dzień.
Jak potrzebuję coś przewieść,to wyjmuję wszystko i po problemie.
-

łukasz1983 - Members
Nie myśl, tylko kalkuluj .
Też mam butle w miejscu zapasu, o spalaniu nie będę mówił bo ja mam 1.6 na wielopunkcie, w bagażniku dojazdówka, dwa podnośniki, kilka 5 litrowych butli z płynami ( lub pustych), jest też subwoofer (na dwa głośniki) i jeszcze się zmieściła antena i szmatki. Zmieści się jeszcze krótka szufla do śniegu. Variant.
Też mam butle w miejscu zapasu, o spalaniu nie będę mówił bo ja mam 1.6 na wielopunkcie, w bagażniku dojazdówka, dwa podnośniki, kilka 5 litrowych butli z płynami ( lub pustych), jest też subwoofer (na dwa głośniki) i jeszcze się zmieściła antena i szmatki. Zmieści się jeszcze krótka szufla do śniegu. Variant.
- Porsche
- Czytacz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)