Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
jak przeskoczy pasek rozrządu?
co się dzieje z samochodem jak przeskoczy pasek rozrządu?
- Mariusz164
- Badacz tematu
no zależy ile przeskoczy
bo może być tak że Ci o jeden ząbek przeskoczy i w takim silniku jak Twój może się jescze jakoś uchowa .... ale np już w 16 zaworowych jest tragedia,tłoki uderzają w zawory, zawory oczywiście się powyginają i biją po wałku rozrządu, po popychaczach, ale to i tak pół biedy gorzej jak połamie głowice, wał korbowy itd ... wymiana silnika albo kapitalka i po zabawie. Ale ja nie słyszałem jeszce żeby normalnie podczas jazdy komuś przeskoczył, po to są te osłony chyba żeby nic się nie dostało między pasek a koła
Przeskakują jak palisz auto na pych to już prędzej w tym przypadku.
Co się dzieje jak pęknie lub przskoczy w czasie jazdy ? ... no ..... STOP
i to z piskiem
bo może być tak że Ci o jeden ząbek przeskoczy i w takim silniku jak Twój może się jescze jakoś uchowa .... ale np już w 16 zaworowych jest tragedia,tłoki uderzają w zawory, zawory oczywiście się powyginają i biją po wałku rozrządu, po popychaczach, ale to i tak pół biedy gorzej jak połamie głowice, wał korbowy itd ... wymiana silnika albo kapitalka i po zabawie. Ale ja nie słyszałem jeszce żeby normalnie podczas jazdy komuś przeskoczył, po to są te osłony chyba żeby nic się nie dostało między pasek a koła
Przeskakują jak palisz auto na pych to już prędzej w tym przypadku.
Co się dzieje jak pęknie lub przskoczy w czasie jazdy ? ... no ..... STOP
i to z piskiem- morsdicti
- Members
no bo mi chodzi samochód jakby chciał a niemógł jak puszcze gaz to szarpie jak zimny to niechce chodzić. no i 130i wiecej niechce iść
- Mariusz164
- Badacz tematu
aha jutro jak tylko wróce z pracy to sprawdze to
[ Dodano: 2009-06-13, 22:23 ]
no więc panowie tak niewiem czy to możliwe ale z moich ustaleń wyszło że pasek przestawił się o 7 ząbków powiedzcie mi czy to jest możliwe???na wale i na skrzyni znaki się zgadzają a na wałku do tej kropki jest 7 ząbków
[ Dodano: 2009-06-13, 22:23 ]
no więc panowie tak niewiem czy to możliwe ale z moich ustaleń wyszło że pasek przestawił się o 7 ząbków powiedzcie mi czy to jest możliwe???na wale i na skrzyni znaki się zgadzają a na wałku do tej kropki jest 7 ząbków
- Mariusz164
- Badacz tematu
ruszyłby ruszył i tak też się stało 7 ząbków. pytałem znajomego to mówił że też tak miał. mój jak jest zimny to na ssaniu niechce chodzić później chodzi ale kulawo
- Mariusz164
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)