Witam,
na jakiś czas pożyczyłem golfa 3, silnik 1.8 + LPG. Auto ma automatyczną skrzynię biegów - 4 biegi, bez żadnego przełącznika do jazdy ekonomicznej. Pali bardzo dużo... (11l-12l gazu). Jak nim jeździć? Jakie trzymać obroty, żeby jak najmniej palił w mieście i na trasie?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
bortas napisał(a):Mogę wrzucać luz - nie ciągnie wtedy więcej paliwa?
jakim cudem chcesz wrzucac luz skoro "po drodze" masz wsteczny.
automatem się jeżdzi delikatnie i musisz "wczuć" sie w skrzynie, musisz wiedzieć jak wciskać gaz by płynnie zmieniała biegi i nie przeciągała ich.
Przyjdzie ci to z kilometrami
-

cichy - Czytacz
moj 1.8 pali 11 wiec to chyba nic nadzwyczajnego, kolega ci pewnie powiedzial ile pali na trasie a nie w miescie, a skad wiesz ze tyle ci pali?
-

sweetboy90 - Badacz tematu
@cichy "jakim cudem chcesz wrzucac luz skoro "po drodze" masz wsteczny. " - przemilczę to...
@sweetboy wiem, bo "przejechałem" już 3 tankowania
ok, to może takie pytanie, czy ten silnik na luzie ciągnie więcej paliwa? czy prawie w ogóle?
@sweetboy wiem, bo "przejechałem" już 3 tankowania
ok, to może takie pytanie, czy ten silnik na luzie ciągnie więcej paliwa? czy prawie w ogóle?
- bortas
- Berbeć
bortas napisał(a):Ok, z tego co przeczytałem to na luzie lepiej nie;) Pytanie teraz, po raz kolejny, lepiej na 3jce czy na 4ce pomykać przez miasto?
najlepiej jak nie będziesz za bardzo gazował i trzymał prędkość a nie gaz do dechy do 90KM/h później hamulec i znowu gaz bo będzie ci nawet może 20l palił skoro masz na lpg i skrzynia automat to i tak ci mało pali, zazwyczaj automaty tyle w trasie palą co ty napisałeś

- PabloSBT
- Members
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)