Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jak jest zmny to odpala na benzynie
Witam, zakupiłem Golfika III 1.8 KAT z instalacją gazową. Problem jest taki, że jak autko jest zimne to odpali na benzynie ale jak osiagnie 80 stopni C to zgasnie i nie można go odpalic aż ostygnie. Pompa paliwa jest ok, przekazniki też, elektrycy stwierdzili, że sygnał na pompę z komputera gubi sie po pewnym czasie. Zaden kowal nie może mi pomóc. Może ktoś miał też taki problem z silnikiem jak ja. Proszę o pomoc
- Srkhan
- Berbeć
SPrawdź czy możesz odpalić gorący silnik na gazie, a ta pompę można osłuchać czy faktycznie się nie włącza. Jeśli nie to przyczyny różne, może jest zrobione odcięcie pompy do jazdy na LPG, może czujnik Halla szwankuje - wówczas nie będzie iskry póki gorący, może tylko przekaźnik pompy o rozgrzaniu szwankuje i podmiana na próbe pomoże (pierwszy na dole po prawej)
- pablomed
- Members
-

Ryjek - Badacz tematu
Odpalić na gazie jak jest ciepły nie ma problemu, przekażnik wymieniony, woda w chłodnicy jest. Instalacja gazowa jest pierwszego typu, może to coś pomoże w diagnozie. A o czujniku poczytam, ale czy gazole sie podłączają pod niego??
[ Dodano: 2010-06-29, 16:41 ]
Czujnik temperatury wody tez jest dobry
[ Dodano: 2010-06-29, 16:41 ]
Czujnik temperatury wody tez jest dobry

- Srkhan
- Berbeć
Srkhan, musisz się upewnić teraz czy pompa paliwa pracuje jak pojawiają się kłopoty, od tego zależy co dalej. Jeśli pracuje to jest jakiś problem z regulacja składu mieszanki. Spróbuj resety sterownika silnika i pojeździj trochę na benzynie. Jeśli problem ustąpi i nie wróci do czasu aż znowu przełączysz na LPG to bedziesz blisko rozwiązania
- pablomed
- Members
Pompa nie pracuje jak sie wyłączy silnik dopiero jak ostygnie to znow diała. Elektryk zdjagnozował, że po jakimś czasie komputer gubi sygnał na pompę i przestaje pracować z braku zasilania i tym samym silnik gaśnie, tylko dziwne dlaczego akurat jak osiagnie 80 stopni. Na gazie odpala z każdą temperaturą. Zagadka z tym autkiem
[ Dodano: 2011-08-15, 22:34 ]
Witam,
od tego czasu usterka nie została zlokalizowana i usunięta. Zamontowali mi obejscie i recznie włączam pompę paliwa. Spotkałsię juz ktoś z takimi przypadłościami w golfie III ? Dodam, że czujnik temperatury został wymieniony.
[ Dodano: 2011-08-15, 22:34 ]
Witam,
od tego czasu usterka nie została zlokalizowana i usunięta. Zamontowali mi obejscie i recznie włączam pompę paliwa. Spotkałsię juz ktoś z takimi przypadłościami w golfie III ? Dodam, że czujnik temperatury został wymieniony.
- Srkhan
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)