Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
ja mu gaz a on nie przyspiesza (na gazie)
witam mam taka sprawe a mianowicie chciałem sobie zrobic przeglad mojej instalacji gazowej oczywiscie w moim golfie 3 (1,4 silnik) no i zajechałem do stacji diagnoz i nie mogł nic poustawiac bo stwierdził ze sonda lambda ma pourywane kabelki i mial racje jeden kabelek jest urwany ale ok auto jezdziło dotychczas super a teraz cos mi tam pogrzebał nie zrobił tego wczoraj bo nie miałby tyle czasu i przeciagnał to na poniedzialek musze jechac bo bez tejs sprawnej sondy on nie jest w stanie wyregulowac gazu. wiec zajechalem do elektryka dzisiaj i mowi ze co ma wspolnego lambda do gazu ze gosciu pier... cos. ale co najwazniejsze jak jade na gazie to czasami auto jedzie dobrze ale po chwili jakby traci moc i choc mu dodaje gazu to on słabnie ale jak przełacze na benzyne to idzie dobrze. bede wdzieczny za wszelakie porady. dzieki z gory i pozdrawiam wszystkich forumowiczów
- djarek18
- Czytacz
siemka kolego kiedy wymieniałeś filterek od gazu
bo to ma bardzo duże znaczenie od tego trzeba zaczynać przygode z gazem 
bo to ma bardzo duże znaczenie od tego trzeba zaczynać przygode z gazem 
-

pawelek03576 - Gaduła
a moze zmniejszyl Ci dawke gazu, pamietam moj brat mial tak jak przykrecil dawke to jak sie wcisnelo gaz w podloge to samochod tylko brzeczal a nie przyspieszal
zapraszam do obejrzenia mojego GTI http://www.golf3.pl/topics2/moj-golf-gt ... t14130.htm
-

rogal133 - Badacz tematu
masz takie pokretlo na przewodzie co gaz doprowadza i musial bys je wykrecic troche tylko licz obroty zebys pozniej mogl wrocic do poprzedniego stanu wrazie to by nie to bylo
zapraszam do obejrzenia mojego GTI http://www.golf3.pl/topics2/moj-golf-gt ... t14130.htm
-

rogal133 - Badacz tematu
rogal133 napisał(a):masz takie pokretlo na przewodzie co gaz doprowadza i musial bys je wykrecic troch
dokładnie tak, tylko ja sugeruję po pół obrotu wykręcać, jeśli jej tam nie ma, to na parowniku można trochę odkręcić, ale też nie dużo
-

kruchy_ - Badacz tematu
w drugiej generacji? Tylko przy najtańszych sterownikach, jeśli już to na reduktorze.rogal133 napisał(a):masz takie pokretlo na przewodzie co gaz doprowadza
to ten elektryk pier....Oczywiście że sonda reguluje też dopływ gazu w instalacji II generacji. Fachowców masz tam świetnych, zresztą jak my wszędzie prawiedjarek18 napisał(a):wiec zajechalem do elektryka dzisiaj i mowi ze co ma wspolnego lambda do gazu ze gosciu pier... cos.
- pablomed
- Members
ale kolega nie napisal ktorej generacji ma instalacje
-

rogal133 - Badacz tematu
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)