Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
iskrzące świece
temat smiesznie brzmi ale mam pytanie. dlaczego świeca tan gdzie nakłada się klucz wieczorem świeci czy to tak powinno być jest tak na wszstkich 4 świecach. dodam że myśląc że to od prtzewodów ściągnąłem te gumowe fajki i założyłem sam przewód na świece, żeby sprawdzić ale nic to nie dało. włożyłem inne świece ale też to samo troche mnie to dziwi bo czegoś takego nie powinno być moim zdaniem. ma ktoś może jakąś wiedze na ten tema.
- Mariusz164
- Badacz tematu
Mariusz164 jak mają sporo nalatane to tak się dzieje . Kup świece NGK i poprostu je wymień . Sprawdź też przewody zapłonowe , po ciemku spryskaj wodą kable , jak będzie choinka to też będą do wymiany .
Przewody polecam BERU , sporo kosztują ale jak założysz jakieś chińskie kable to po krótkim czasie będzie przebicie
Przewody polecam BERU , sporo kosztują ale jak założysz jakieś chińskie kable to po krótkim czasie będzie przebicie

-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ale świece były niedawno wymienione może jakiś szajś a mówili że takie dobre jakieś denso. włożyłem drugie ngk mało co było na nich jeżdzone i jest to samo. no to spróbuje kupić nowe.
- Mariusz164
- Badacz tematu
Mariusz164, iskrzenie to usterka czyli kable i/lub świece do wymiany.
Jednolite żarzenie to może być naturalna cecha - jonizacja powietrza ale raczej jak kolega wyżej pisze kabli, które mają szczególną konstrukcję a nie świec.
Jednolite żarzenie to może być naturalna cecha - jonizacja powietrza ale raczej jak kolega wyżej pisze kabli, które mają szczególną konstrukcję a nie świec.
- pablomed
- Members
kable też były nowe mają ze 3 miechy może i szajs no ale skoro kabel nie dotyka świecy bo ściągnąłem te fajki tak ze przewód tylko jest założony na górnym gwincie świecy. no podmienie kable i dam znać co i jak,ale jak patrzyłem wieczorem to nigdzie przewód nie miał iskierki przebicia tylko właśnie widać jak się świeci przy gniażdzie świeca.
- Mariusz164
- Badacz tematu
Pisze ci że jarzenie to nie usterka , to cecha niektórych rodzajów kabli, i to właśnie dobrych, chcesz szczegółów czytaj na stronach producentów kabli np Janmora. Jeśli silnik działa dobrze nie szarpie nie przerywa to zostaw to w spokoju.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)