Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
instalcja gazowa
Witam chce kupic golfa 3 1.6 rok 94/5 to ile by kosztowala instalacja gazowa i jaka najlepsza ?
- luq13
- Berbeć
1.6 to za ogolne okreslenie. Sa silniki z jedno- i wielopunktowym wtryskiem paliwa. Jednopunkt to instalka II-gen, a wielo- tylko sekwencja. Odnosnie marek produkujacych instalke LPG poszukaj w SZUKAJCE na gorze forum.
-

prezesik - Members
luq13 napisał(a):ile by kosztowala instalacja gazowa i jaka najlepsza ?
co do generacji to tak jak prezesik25 napisał, zależy jaki silnik.
popytaj w okolicy gdzie zamierzasz założyć gaz o opinie o gazownikach, pojedz do jednego czy drugiego i popytaj o ceny.
nawet najlepsza instalka nie będzie dobrze działać jak założy ją nieogarnięty gazownik
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
Ja w swoim jednopunkcie 1.8 mam instalkę firmy BRC , drugiej generacji ( cena ok 1700 zł z papierami ) jestem z niej zadowolony spisuje się ok. ale trzeba pamiętać że to właśnie jednopunkt.
Ogólnie jest to podobno porządna firma i jej instalacje długowieczne.
Ogólnie jest to podobno porządna firma i jej instalacje długowieczne.
Obecny Golfik : moj-golf/moje-bon-jovi-d-t56983.html
Dawny Golfik: moj-golf/vw-golf-1-8-gt-t33018.html
Dawny Golfik: moj-golf/vw-golf-1-8-gt-t33018.html
-

AdamPLSieradz - Badacz tematu
proponuje firme stag jest tajsza ale tez bardzo dobra w brc wiem ze jak jest sekwecjia to wtryski od gazu siadaja
golf3 to moje życie http://www.golf3.pl/topics2/moja-golfina-vt44533.htm
- krzysiek1992
- Badacz tematu
Re: instalcja gazowa
luq13 napisał(a):Witam chce kupic golfa 3 1.6 rok 94/5 to ile by kosztowala instalacja gazowa i jaka najlepsza ?
musisz zobaczyć w bagażniku albo książce serwisowej jaki masz silnik ABU AEA czy AEE
ten ostatni jest na wielopunktowym wtrysku i powinno się do niego stosować sekwencyjną instalację gazową
Jeśli masz któryś z 2 pierwszych silników to można założyć zwykły gaz do II gen sterowaną sondą lambdą
Ja mam instalacje Tomasetto z Komputerem Bingo M ale co do parownika to polecam lepiej firmę LOVATO mi parownik padł po przejechaniu 48tys km
ale po za tym nie narzekam ładnie pracuje na lpg i spalanie na przyzwoitym poziomie w trasie do 8.5 max jak się jedzie dynamicznie w mieście max 11 gazu
Dużo dobrego słyszałem też o instalacjach BRC i Landi renzo co do staga to nie używałem ale są podzielone zdania
- PabloSBT
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)