Witam.
Aktualnie mam w moim golfiku instalkę II generacji + BLOS.
Czy formalnie (legalnie) mogę sam założyć sobie sekwencję?
Praktycznie jest to wymiana parownika i całego "przodu".
Czy muszę mieć na przeglądzie papiery od całej instalacji, czy wystarczy tylko papierek od zbiornika, bo w dowodzie rejestracyjnym jest "wbity" gaz LPG. Pytam, bo może ktoś juz robił wcześniej coś takiego.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Instalacja LPG - kwestie formalne
Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
Wystarczy ze masz w dowodzie wbite GAZ i posiadasz homologacje na butle (oczywiscie aktualna)...
Wymiane parownika, filtra, przewodów, wtrysków itp. można śmiało robić i nie trzeba tego zgłaszać ponieważ są to rzeczy eksploatacyjne
Wymiane parownika, filtra, przewodów, wtrysków itp. można śmiało robić i nie trzeba tego zgłaszać ponieważ są to rzeczy eksploatacyjne
-

K@mil - POMOCNIK

...a czy sama butla jest przypisana do konkretnego samochodu, czy można przykładowo podmienić butle z innego samochodu, który w najbliższym czasie pójdzie na złom a butla ma jeszcze ważne badanie techniczne?
Mój GTI 2.0 16V ABF
-

czepi - Members
bytla nie jest przypisana do konkretnego samochodu możesz podmieć ją ale i tak musisz mieć na nią papierek że jest ważna
-

Siw3k - Members
- Rocznik: 2002
- Silnik: 1.8T
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
czepi napisał(a):...a czy sama butla jest przypisana do konkretnego samochodu, czy można przykładowo podmienić butle z innego samochodu, który w najbliższym czasie pójdzie na złom a butla ma jeszcze ważne badanie techniczne?
mozesz podmienić butle jak ma papiery itp
Jesli butli konczy sie np. homologacja to nie ma obowiazku wkladania nowej butli, moze byc używana

-

K@mil - POMOCNIK

• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)