Witam,
Posiadam golfa 1,6 aft z instalacja BRC II gen.
Niestety ostatnio mam problem z dokładna regulacją i zastanawiam się nad zmiana tego elektronicznego zaworu do ustawiania przepływu gazu do ręcznej (register) tak jak było to w I generacji.
Czy w tym silniku jest to możliwe?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
marcin2e, Do AFT powinna być sekwencja.Masz 2 generację,i chcesz ją jeszcze "cofnąć w rozwoju" registrem.
2 generacja,nie będzie u ciebie chodziła elegancko,a co dopiero 1 generacja,która jest do gaźnika.
2 generacja,nie będzie u ciebie chodziła elegancko,a co dopiero 1 generacja,która jest do gaźnika.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
marcin2e napisał(a):Czy po zakupie odpowiedniego kabla moge sam to ustawiać?
Jasne,że tak.Mogę,ci polecić tego sprzedawcę
http://allegro.pl/interfejs-lpg-usb-do- ... 95724.html
Wybierasz odpowiedni wtyk,ściągasz program z netu i zaczynasz naukę ustawiania.A jaki masz w ogóle problem z gazem?Duże spalanie,muł czy co innego?
-

łukasz1983 - Members
Problem jest taki, że straszny muł.
Powyżej 3tys/obr to już praktycznie nie ma siły choć nie ukrywam, że nieco spalanie jest mniejsze.
W okolicy nie ma zbytnio gazowników, którzy się tym zajmują tzn tym rodzajem instalacji
Powyżej 3tys/obr to już praktycznie nie ma siły choć nie ukrywam, że nieco spalanie jest mniejsze.
W okolicy nie ma zbytnio gazowników, którzy się tym zajmują tzn tym rodzajem instalacji
- marcin2e
- Badacz tematu
No tak jak pisałem wcześniej 2 generacja nie nadaje się do AFT,i stad pewnie ten muł.Jakie masz spalanie lpg w takiej normalnej jeździe?marcin2e napisał(a):Problem jest taki, że straszny muł.
W Warszawie nie ma gazowników,którzy umieją ustawić BRC?W okolicy nie ma zbytnio gazowników, którzy się tym zajmują tzn tym rodzajem instalacji
No mniejsza z tym.
Ja mam Bingo M,i w mojej okolicy "majstry" nie potrafili wyregulować tak prostej instalki.Kupiłem kabel,ściągnąłem program,i sam nauczyłem się ją ustawiać.
Kup ten kabel i ucz się.
-

łukasz1983 - Members
Ogólnie wcześniej było wszystko ok śmigało jak trzeba tylko ostatnio się coś przestawiło i właśnie mam gaz BRC i żaden nie jest mi pomóc by dobrze to ustawić jak było dotychczas.
Chyba faktycznie będe musiał zakupic kabel i działac tylko nie wiem, która wtyczka jest odpowiednia
Chyba faktycznie będe musiał zakupic kabel i działac tylko nie wiem, która wtyczka jest odpowiednia
- marcin2e
- Badacz tematu
-

łukasz1983 - Members
Wiem tylko tyle, że jest to instalacja BRC.
Ogólnie mam już ten zaworek do ręcznej regulacji i parownik z innego auta (mój już jest dość wysłużony). Obecnie golfik baardzo słabo zbiera sie na gazie, ale spalanie spadło bardzo w dół aż chce się jeździć przy takim spalaniu.
Ogólnie mam już ten zaworek do ręcznej regulacji i parownik z innego auta (mój już jest dość wysłużony). Obecnie golfik baardzo słabo zbiera sie na gazie, ale spalanie spadło bardzo w dół aż chce się jeździć przy takim spalaniu.
- marcin2e
- Badacz tematu
Chłopie zapomnij o tym,bo to już w ogóle nie pojedzie.marcin2e napisał(a):Ogólnie mam już ten zaworek do ręcznej regulacji
Chcesz zmienić parownik to zrób to,ale bez regulacji się nie obędzie.
Jak nie wiesz jaki wtyk to kup ostatnią końcówkę (uniwersalna).
-

łukasz1983 - Members
masakra no oszczędza na paliwie i żydzi na serwis
POLAK potrafi
POLAK potrafiPolska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
marcin2e, pamiętaj że najpierw ustawia się parownik, potem reguluje programowo, doraźnie to mi się zdaje że jak odkręcisz śrubę regulacyjną na parowniku to już będzie lepiej. Dopiero potem interfejsem lub samonauką. Z tym chceniem jeżdżenia bo mniej pali to nie przesadzaj akurat teraz jak LPG po 1.65 jest
- pablomed
- Members
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)