Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Instalacja BRC
Witam, mam pytanie, kupiłem instalacje BRC do Golfa, tzn Butle i parownik. Co będe jeszcze do tego potrzebował ? posiadam 1.6 na monowtrysku
GOLF 3 Terra Bronze
- lucasss1
- Czytacz
kompletny zestaw czyli sterownik z okablowaniem przełącznikiem np Bingo lub Autronic
przykład
http://allegro.pl/kme-bingo-m-uklad-ste ... 97274.html
http://allegro.pl/autronic-al-700-al700 ... 10135.html
do tego mixer do wtrysku jednopunktowego Boschmonomotronic
Tyle napewno . a czy reduktor masz odpowiedni i czy nie wymaga regeneracji - to musisz sprawdzić
przykład
http://allegro.pl/kme-bingo-m-uklad-ste ... 97274.html
http://allegro.pl/autronic-al-700-al700 ... 10135.html
do tego mixer do wtrysku jednopunktowego Boschmonomotronic
Tyle napewno . a czy reduktor masz odpowiedni i czy nie wymaga regeneracji - to musisz sprawdzić
- pablomed
- Members
BRC to samo zło nie pakuj tego ja miałem z peugeocie i problemy były kumple w swoich autach co mieli te BRC to też nie zadowoleni byli wiecznie coś 
-

Siw3k - Members
- Rocznik: 2002
- Silnik: 1.8T
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Opik napisał(a):Siw3k, to polecam jeździć do porządnych gaziarzy i mieć sprawdzoną instalację a nie składaka z allegro
fakt faktem kupiłem peugeota już z instalacją wszystko było ok do puki padł silnik całkowity remont głowicy wymiana zaworów i reszty wszystko na funfel nówkach sztukach wtedy ok 4tyś jazdy na benie bez szaleństw i przerzutka na gaz i dopiero cyrki były po remoncie ustawienie gazu było jednodniowe tylko później to samo cyrk a gaz był zakładany w autoryzowanym punkcie a nie samemu ktoś tam garażowo mój gazownik sam stwierdził że gaz BRC to lipa a nie instalacja
-

Siw3k - Members
Siw3k napisał(a):peugeota
od tego powinnismy zaczac i na tym poprzeatac
a tak calkiem na powaznie to moze tak sie trafilo akurat, ja mam BRC, w drugom samochodzie sekwencja BRC i wszystlo si

Ostatnio edytowano 3 cze 2013, o 11:46 przez Opik, łącznie edytowano 2 razy
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
no Opik masz rację co do peugeota
zostawmy
ale kumpel ma w golfie i narzeka i w ogóle gazownik odradza inst BRC
zostawmy
ale kumpel ma w golfie i narzeka i w ogóle gazownik odradza inst BRC-

Siw3k - Members
Siw3k, BRC co oznacza, instalacje mogą być z różnych komponentów. Przeciez nie chodzi tu o sekwencję. Możesz mieć reduktor i elektrozawory BRC a sterownik Bingo więc o co z tym BRC tobie chodzi. A co do sekwencji to jest to teraz jedna z najlepszych instalacji, z bardzo dobrymi komponentami w tym wtryskiwaczami
- pablomed
- Members
może i jest jedna z najlepszych ale i tak trzeba gazownikowi potrzeć na ręce żeby nie dał szajsowego sterownika jakim jest np AGIS
-

Siw3k - Members
Ja posiadam BRC JUST z butlą Stag 42l stopień napełnienia 32l. Posiadam ją od 2007r właśnie w modelu 1.6 ABU monowtrysk i nie posiadam żadnych problemów systematycznie wymieniam filtr gazu co 10/15 tysięcy km jest to koszt 4 zł [ Filtr LEWATO ]więc nie ma co czekać z wymianą bo jest to śmieszne
zrezygnowałem z orginalnego BRC ponieważ ciężki był dostęp na stacjach. Oraz oczywiście z BRC mało fachowców miało i ma do tej pory w polsce doczynienia więc też uważaj jak wybierasz się do gazownika kiedyś miałem problem z Silniczkiem krokowym ( gazowym ) i musiałem zasuwać do Warszawy 80 km od siebie bo tylko tam najbliżej zajmowali się BRC
A w okolicy mam ok 15 gazowników
Ogólnie rzecz mówiąc polecam BRC ale widzisz sprawa wygląda tak jak piszę ciężko o fachowca do BRC w polsce.
zrezygnowałem z orginalnego BRC ponieważ ciężki był dostęp na stacjach. Oraz oczywiście z BRC mało fachowców miało i ma do tej pory w polsce doczynienia więc też uważaj jak wybierasz się do gazownika kiedyś miałem problem z Silniczkiem krokowym ( gazowym ) i musiałem zasuwać do Warszawy 80 km od siebie bo tylko tam najbliżej zajmowali się BRC
A w okolicy mam ok 15 gazowników
Ogólnie rzecz mówiąc polecam BRC ale widzisz sprawa wygląda tak jak piszę ciężko o fachowca do BRC w polsce.
- asadolewski
- Berbeć
asadolewski napisał(a):Filtr LEWATO
a nie przypadkiem lovato?
już nie przesadzajcie z tą biblijną trudnością strojenia BRC, w samym mieście u nas są bodajże 3 oficjalne zakłady w których tylko to robią, a takich gdzie dodatkowo stroją BRC to pewnie nie zliczę nawet

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)